Gott Nytt År

Igår firade vi nyårsafton med två slädturer och en promenad, för att ha lagom trötta och nöjda hundar när det började smälla. Tyvärr började smällandet redan kring 16-17 på eftermiddagen men de hundar som var ute då klarade det rätt bra för det var ju nån smäll här och där, inte hundra stycken på en gång.

Vi körde först över Vittjärvsträsket, som tyvärr var lite isigt, och sen till Buddbyträsket där vi vände. På vägen hem träffade vi en kompis och hans tre draghundar, varav den ena är Mintus kullbror! Kul! Detta är nog första gången jag MÖTER nån på släde när jag är ute och kör nånsin! Har passerat ett par samojedspann en gång för många år sen, och mött nån med spark och 2 hundar eller så, men hundspann stöter vi enormt sällan på. Kul!


Buddbyträsket

Andra turen körde vi kring 18-19 på kvällen och då smällde det lite mer men det fungerade ändå bra och när vi kommit ut i skogen och bort från byn fick vi en lugn och skön skogstur som lade en bra grund för resten av kvällen.

Vi tre tvåbenta åt älgkött och gino till efterrätt, riktigt gott och lättfixat vilket passade bra med alla hundar som skulle aktiveras och pysslas med. Efter körning nr 2 fick alla hundar komma in så mina åtta var i köket och hallen och Monicas två var i vardagsrummet. Kring 23 började det smattra lite mer och då fick mina hundar varsitt tuggben, samma som förra året, och det fungerade riktigt bra även i år. När det smällde som värst slutade Rossi äta och tyckte att det var lite läskigt, och Silva tog en paus på 5-10 minuter just efter tolvslaget, men alla andra var oberörda och tuggade för glatta livet.

Giela väntade lite för hennes gamla tanttänder tycker att nya ben är lite för hårda. Efter en stund fick hon byta med Mintu och när hon fick hans påbörjade ben så gick det genast bättre. Filmen här kommer från timmen före tolvslaget och innan det börjat smälla ordentligt.

Noomi klarade sin första nyårsafton galant och brydde sig inte direkt om smällandet och ljusen. Vi får hoppas att det fortsätter så.

Vårt avstängda hem, tre ihopbundna kompostgaller mellan kök och hall. Noomi sov ihop med sina 7 kompisar för första gången inatt och alla verkar ha sovit gott och haft det bra… Nu är det dags att sela på hundarna och ge sig ut på släden igen – i dagsljus – och denna gång ska jag ha med mig minneskortet till kameran så jag slipper fota med mobilen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s