Border collies i spannet igen

Bloggen har varit tom ett tag, men självklart har det hänt en massa saker ändå! I fredags hade hundarna och jag en underbar tur när vi körde upp mot Blaikfjället en riktigt mulen dag. När vi kom upp på Storfjällsmyran just nedanför kalfjället låg de tunga låga molnen som vit ludd över hela fjället och det var magiskt vackert, just för att solen inte alls var med.

Tyvärr hade jag glömt mobilen hemma och hade inget minneskort i kameran… riktigt klantigt! Himlens vita smälta ihop med myrens vita och alla gränser suddades ut… fantstiskt vackert ihop med ett hundspann förstås! Detta blev säsongens hittills längsta tur, kring 2,8 mil om jag minns rätt, å nog börjar det vara dags att hålla de distanserna ett par pass i veckan nu när skoterlederna börjar växa och se fina ut.

Efteråt markerade Mintu lite på höger fram så det blev vilodag lördag och söndag rent fysiskt för hundspannets del. Idag var första arbetsdagen efter jul för min del och det var riktigt skoj att vara tillbaka på jobbet och fortsätta utbildningen inom elnät/elkraft. Dessutom fick vi besök av vår kompis Monica och hennes två border collies idag, så på kvällens slädtur körde vi ett 8-spann med 25% BC! Mintus ben verkade fräscht igen och alla var ivriga och glada.

Tyvärr ledde jag in oss på avkrokar då spåren inte alls var körda som jag tänkt mig, och när sista skotern vänt så fick vi även vända spannet eftersom skaren låg hård på resten av spåret efter att det snöat ett par decimeter som töat och sen frusit igen. Hundarna skötte sig i alla fall jättefint tillsammans och även om ”nykomlingarna” blev rejält utskällda när de vågade hänga på ”vår” tomt så fungerade allting väldigt fint sen i spannet. Det kändes helt klart som att hundarna kom ihåg att Monica och hundarna var med i spannet förra nyår också. Nalle och Rossi var lite nyfikna i starten men inte alls lika maniskt intresserade som vid förra årets första start.

Flicka ville gärna vara på bild men inte Sultan! Söta är de i alla fall och de sköter sig fint i spannet. Tur att de redan har lite vana för dagens tur blev lite stökig och bökig om man tänker på hur spåret såg ut, hundarna klarade det dock fint och trots att vi var två på släden ramlade ingen av oss av i bergochdalbanan som skulle likna ett skoterspår.

Imorgon planerar vi en tur i dagsljus och en tur i mörker för att ha ett trött gäng inför nyårsafton. Däremellan ska vi in till stan och bunkra upp med lite extra ben och gosaker för både tvåbenta och fyrbenta. Nu – gonatt!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s