Noomis andra slädtur

Igår hade vi en lugn och skön julafton här hemma med hela familjen samlad, inklusive Giela, Silva och Noomi. Senare på kvällen slog det om till plusgrader och regn så även om det ligger snö kvar så känns vädret väldigt konstigt. Sjön är öppen vilket är mycket ovanligt även om det skett ett par gånger just de senaste åren, och pappa och jag har varit ute med båten en sväng idag på juldagen… en dag när jag normalt sett kör släde på isen!

Vi hann i alla fall med en mysig slädtur igår innan vädret vände, och idag passar det bra att ge hundarna en vilodag efter två rätt tunga dagar och dessutom tråkigt väder. Här kommer lite bilder från igår, kvalitén blev lite sisådär för det var mulet ute och då blir det ju aldrig riktigt ljust den här tiden på året, men håll tillgodo!


Noomi, den lilla terroristen som skötte sig jättefint på sin andra slädtur och satt så snyggt, här väntar hon på starten


Rotax är ivrig innan start


Silva och Rotax

Direkt efter start så höll jag i Noomi och Giela i selarna för säkerhets skull, och Noomi satt förstås fastknuten även idag så att hon inte skulle råka skutta ut. Mintu och Kaela i led och nu gjorde de rätt i starten och tog oss direkt på rätta spåret, tack för det!


Glad Nalle!


Noomi och Giela i släden

Idag tog vi leden mot Storuman istället för att få lite variation, och även om det kunde ha varit mer snö bitvis för att göra leden jämnare så var det riktigt vackert ute.

Lars kom förbi med skotern och fotade oss lite i farten. Här var det nog ett par minusgrader bara men lite blåst och snö. Perfekt väder för att låta Noomi lära sig att åka släde. När tempen börjar vara kring -20 till -25 vilket den ofta kan vara ett par månader framåt nu, då får hon helt enkelt stanna hemma så då blir det ingen slädträning.


Snöiga hundryggar


Så här gillar Noomi att stå med tassarna på kanten och utkik framåt, och självklart stadigt förankrad så att hon inte kan klättra över kanten

Nu väntar ett klurigt Sudoku, kloklippning av hela gänget och sen ska vi laga en trerättersmiddag som Lars å jag ska laga ihop. Jordärtskocksoppa, helstekt lammryggbiff med rödvinssky å lite annat, och så en passionsfruktsorbet till efterrätt. Om allt går som tänkt så kan det nog bli riktigt gott… =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s