Månskenstur med min bästa vänner

Idag efter jobbet jäktade jag hem och kastade in Kaela och Giela i bilen och körde direkt mot Hundhälsan i Råneå för tjejernas laserbehandling. Jag insåg att jag skulle bli lite sen och ringde Paula för att säga att vi var på väg när vi var 5 minuter bort och hade kört i över en halvtimme… och då säger hon ”Men…du har väl ingen tid bokad idag? Det var väl imorgon?”

Jo hon hade förstås rätt men jag hade skrivit tisdag i min kalender och jag hade tänkt boka tisdag… Som tur var så var Paula supersnäll och lät oss komma och få behandling trots att jag klantat mig och bokat fel dag. Hon är verkligen en pärla! Dessutom har hennes företag en ny och uppsnyggad hemsida som jag tycker att ni måste kika på! http://www.alvdalenshundhalsa.se/sv/

När vi kom hem slängde jag i mig sushi längs vägen och sen kunde jag inte motstå fullmånen… jag hade tänkt packa ur buren ur gamla bilen men näe…är det fullmåne och inte ruskigt kallt så måste man ut på spåren oavsett vad som sker…typ! Månen var alldeles klotrunt, stod högt och fint på himlen, kring -10 grader och alldeles vindstilla och bara några små moln nära horisonten – magi helt enkelt!

Ser ni hur det glittrar i snön från månskenet? Om jag får säga det själv så har jag blivit ganska duktig på att fota månsken med tanke på förutsättningarna. Här har jag min Canon Powershot G12 och kör helmanuellt, 8s slutartid, 2,8 bländare, helt utzoomat förstås, ser nu att jag verkar ha kört på ISO Auto i mörkret också…hmm…inte riktigt planerat men det fungerade ju ändå. Hade inget stativ utan använde släden som stöd och bad hundarna ”Stå still” i 8 sekunder i taget och oftast skötte de sig fint. Nalle och Rotax flippade ur ibland och försökte dra fram släden nån centimeter och det räcker ju för att sabba en bild…Med högre ISO hade jag nog kunnat minska slutartiden med närmare hälften, men då hade ju bilderna blivit kornigare också.


Snett men gulligt ändå, ser ni stjärnorna?

Nu ikväll var jag extra glad att vi pulsade upp nytt spår i söndags. Det spåret går över fler fina myrar och i månsken är de helt magiska. Underbart att ha tillgång till det spåret nu. Vi körde det fram och tillbaka en gång för att packa det lite till och njöt i fulla drag (även om hundarna tyckte att jag var skittråkig när jag ville stanna och fota och krävde att de skulle stå still).


Så här söt var Rotax i sitt vindskydd efteråt

Nu ska vi sova gott hela familjen, först ska hundarna där ute få sin middag nu när de hunnit flåsa av sig. Bilen är fortfarande inte alls förberedd för att skjutsa 8 hundar till Storuman på lördag…men det löser sig säkert på nåt vis. Buren i den gamla bilen ska svetsas till lite och byggas om när sambon har tid helt enkelt. Vi hoppas i alla fall på rapporter om mer snö från Storuman så att vi har några härliga slädäventyr att se fram emot även där. För Noomis del packar vi overallen och tröjan istället!

 

1 tanke på “Månskenstur med min bästa vänner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s