Äntligen inneträning!

Idag var det premiär för inomhusträningen med nya träningsgruppen – skitskoj! Aussie, rottweiler och tollare, och så Noomi å jag å tant. Tant Giela pratade mest och störde, men tyckte nog att det var rätt skoj ändå. Noomi var lite disträ men jag hade inte väntat mig annat heller eftersom hon är så pass ovan vid att träna bland folk och lukter nu när vi inte gjort det på ett par månader i stort sett. Tant däremot började med att gå in och kissa på golvet! Tant brukar ju inte direkt göra sånt, men jag gissar att nån annan hade hunnit före och att det luktade jätteintressant för hennes gamla nos… *grrr*

När jag lekt igång henne rejält och var snabb i vändningarna så att hon inte hann få tankarna på annat fungerade det ändå hyfsat bra och hon gjorde några fina vänstersvängar och transporter i fria följet, men de var korta och rätt mycket funkade inte så bra alls… =/ Nåja, som sagt var, vi får se detta som ”träning på att träna med störning” i första hand och ett par tillfällen bort borde vi kunna börja peta lite mer i själva momenten. Körde även lite ”fjärr” på mycket nära avstånd och det börjar se rätt fint ut. Hon sätter sig upp på enbart röstkommando och samma med ”ligg” förstås. Ordförståelsen börjar funka.

Jättekul att vara igång och få lite rutiner i lydnadsträningen framöver. Sen har vi en annan rolig nyhet, på nyår kommer vår kompis Monica och hennes två border collies på besök för att hälsa på i spannet, precis som de gjorde förra nyår. Nu hoppas vi alltså på mängder av snö, mängder av skoterspår, och så temperaturer kring -15 hela nyårsveckan, vill inte ha -30 och inte heller plusgrader som det var förra året… Ska bli jätteskoj att ses igen!

1 tanke på “Äntligen inneträning!

  1. Kul med lydnad, och skönt att få träna inne när det är så kallt! =)

    Sv: Tack så jättemycket för ditt svar! Jag ska nog titta på ett annat bälte och lina som du säger, lika bra att köpa schyssta grejer på en gång =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s