Isigt värre

Idag tog jag mig knappt hem från jobbet då flera bussar ställts in pga blixthalkan som blivit när det regnat stor del av dagen. Riktigt halt! Till slut kom en buss som åkte från Luleå mot Boden med några stående passagerare också. Overallen och tröjan jag lånat hem till Noomi igår passade ju inte alls så jag åkte in idag för att lämna dem på Djurmagazinet. Jag hade tänkt åka hem tomhänt men en av deras duktiga personer hjälpte mig att plocka ut tröja och overall i en annan storlek, och när vi kom hem och testade så passade båda två riktigt bra! Imponerad! Förhoppningsvis blir hon inte så himla mycket större, overallen är en utgående modell som fanns på rea så vi slog till medan den fanns kvar.


Overall+tröja

Overallen ska vi ha som regnskydd men kanske ännu mer för att minska andelen snöbollar som fastnar på hennes ben. Med tröja under hoppas jag dessutom att det ska vara en bra grund för att kunna åka släde utan att frysa, i alla fall om man packar ner nån varm filt runt om och kanske ett täcke utanpå också. Först tyckte Noomi att det var helt onödigt att ha på sig saker men sen fick hon godis och då var allt genast OK. Lite klurigt att gå kanske sådär i början, men man kan både hoppspringa och skutta och då kommer man framåt!


Tröja

Matte ska ju inte heller frysa och i takt med att min gamla dunjacka tappar värme så behövs mer värmeplagg undertill. En ny halvtjock ullfrotté och en tjockare ullfrottéväst blir kanonbra! Har ju 4 ullfrottétröjor sen tidigare i olika märken men man kan nog aldrig ha för många när kylan slår till och de gamla har ju börjat tappa lite i tjocklek efter många års användning.

Eftersom hela världen är glashal så blir det varken körning eller promenad nu ikväll, för allas säkerhet. Noomi och jag har tränat lite lydnad och nu har vi börjat sätta ihop delarna i platsliggningen. Lite mer finlir förstås samt träning med störningar och framför allt längre tid kommer efter detta. Känns som en bra start, hon ligger med fint fokus på mig 90% av tiden och har den inställningen jag vill jobba vidare på.

Noomi är i övrigt en väldigt rolig hund. Hon gillar att gosa och pussas och mysa när hon är på sånt humör och kan i stort sett pussa en människa fördärvad, men hon är rätt varmblodig och ligger inte så gärna nära nån längre tid innan det blir för varmt. När hon är på lekhumör vill hon leka och brottas och fintar och busar förstås. Då är det bara bus!

Sen har hon även stunder när hon är väldigt ”kan själv” och tycker att det är lite äckligt att matte och husse vill hålla på och kladda på henne, alltså inte läskigt utan bara helt onödigt. Det där med att gosa och klias är humörsberoende. Samma sak gäller när selen ska på för utgång – onödigt tycker Noomi! Då är det roligare att finta! Eftersom Noomi är hund nr 10 i raden för mig så är jag ju mycket medveten om dessa fällor och hur viktigt det är att inte skapa omvända ”lekar” av saker som inte ska vara en lek, men Noomi är en liten luring! Det brukar ju liksom aldrig vara ett bekymmer, men tji fick jag! Bara att inse att det här knappast kommer att gå över av sig självt, dags att bygga värde kring att ta på sig selen.

Just nu verkar det dessutom vara en massa hormoner i omlopp för hon älskar att terrorisera Giela och attackera tants ben, och Giela är för snäll för sitt eget bästa, så när de är ensamma får de ha ett kompostgaller mellan sig just nu. Terrorist – javisst!

 

 

 

 

2 tankar på “Isigt värre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s