Under stjärnorna med mina vänner

Efter en god natts sömn vaknade jag pigg och varm imorse! Jobbade min allra sista måndag på detta jobbet (bara tre dagar kvar – OJ!) och åkte sen förbi Djurmagazinet för att köpa lite vinterkläder till Noomi. Hon kan behöva lite hjälp att hålla bort snöklumparna, samt något att hålla värme men när hon ska bli ”slädhund” senare i vinter. Jag fick låna hem två Hurttaoveraller i ren iver och en stickad ”tröja” med ben, men alla visade sig vara lite för små. Måste nog helt enkelt ta med mig hunden in på plats nån gång när det passar. Hade hoppats kunna sköta shoppingen i en förenklad version…

Efter lite hämtmat var det sen äntligen dags att sela ut mina ivriga vänner efter två dagars vila – underbart! Ingen måne i sikte men en strålande stjärnhimmel ovan oss och lagom kallt och stilla väder. En kompis frågade idag om det inte blir ensamt att köra släde så mycket. Jo, man är ju förstås mest ensam, men att vara ensam behöver ju inte betyda att det blir ensamt. Dessutom har jag ju alltid mina älskade hundar med. Att springa runt ensam i skogen på kvällarna hade nog inte varit lika magiskt utan dem.

Hon frågade också om jag aldrig blev rädd att möta djur mm. Under åren jag kört släde har vi egentligen inte mött så mycket djur. Vi har förstås sett massvis med renar, skogsfågel i form av ripor, orre, tjäder, järpe och ibland större rovfåglar, älgar vid 4-5 tillfällen bara, och så en järv en gång och lite rådjur förstås. Tror även att vi sett räv men bara kvällstid, dvs. lysande ögon i skogen…

Att vara ensam är inget problem för mig, jag trivs bra med att ha ensamtid med hundarna, men det händer att jag blir lite mörkrädd och skrämmer upp mig själv och då kan vägen hem kännas lång. Mörkerrädslan brukar dock vara allra värst när man har en kompis med sig. Jag glömmer aldrig en slädtur för 6-7 år sen när Veronica och jag körde kring Unbyn och trodde/hoppades att vi var på väg tillbaka mot bilen i vintermörkret efter en fin tur. Plötsligt säger Veronica ”Jag tyckte jag kände att det stod nån bredvid mig” och pekade på sidan där INTE jag stod. Jäklar så rädda vi blev och oj vad skönt det var att hitta bilen igen…

En annan gång körde Yvonne och jag barmarksvagn en höst för 2-3 år sen med 10 pigga hundar och konstiga ljud i skogen som lät som en björn som sprang jämsides med oss väldigt långt… Då var det också skönt att komma tillbaka till bilen igen!


Dit åker vi – rakt in i mörkret!

Pannlampan var trött och gav upp efter ett tag, men vad gjorde det, stjärnhimlen var fantastiskt och den tjocka vita frosten gjorde grenarna tjocka och glittriga. Ser ni Mintu och Kaela?

Efter en härlig tur fick Giela och Noomi en långpromenad. Tränade lite inkallningar med Noomi och det satt klockrent. Hon kom på en röd sekund när jag kallade i henne från lek med Giela och från spring i full fart bortåt. Därmed inte sagt att vi har en klockren inkallning ännu, MEN alla störningar som vi kan hantera är bra! Noomi ville även träna lite linförighet på vägen hem så det gjorde vi förstås. Söta lilla tok. Nu ska jag sova…kommer att slockan direkt jag landar på kudden tror jag! Sov gott världen!

 

 

2 tankar på “Under stjärnorna med mina vänner

  1. De verkar så mysiga de där kvällsturerna, och jag hade nog inte heller varit rädd. Man är ju egentligen inte ensam när man har en hund (eller flera) ;)… Stöter på rätt mycket djur själv, men faktiskt oftare att de lurar vid tomtgränsen än på stora stigar och vägar i skogen.

    • Ja stjärnkvällar är härliga! Som du säger så är man ju inte ensam när man har hundar med sig, å andra sidan så kan iaf mina hundar skrämma upp mig lite extra ibland. Det märks ju väldigt tydligt när de ser vilt och ibland är det liiiite läskigt om jag är i en mörkrädd period mitt ute i skogen nånstans å så blir alla hundar som tokiga plötsligt å jag får för mig att det inte är något med klövar eller små tassar vi stött på… Men, det handlar ju mest om hjärnspöken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s