Nu börjar det kännas vintrigt ute! =)


Morgonbus hos Nalle, Mintu och Rossi


Äntligen dags att ge sig av! Tror inte riktigt hundarna förstått det ännu…?

Idag var det bara jag och mitt 6-spann som hoppade in i bilen. Vi åkte mot grusvägen vi körde på igår men tog den från andra hållet istället. -6 grader och lugnt snöfall och några extra centimeter vitt över hela världen. Nu börjar det faktiskt kännas vintrigt ute!


Spännbanden hade frusit ihop sen igår och om jag haft en kniv med hade jag nog använt den! Frågan är bara hur släden hade kommit hem i så fall…Fick till slut upp dem men fingrarna var stelfrusna!

Precis innan start kom en kvinna med en finnspets och passerade. Bra tajming, hellre träffa dem där än några hundra meter efter start när det inte går att ankra ännu. Längre bort mötte vi en travhäst men just där fanns en avfart till nåt militärt granatkastarområde så vi svängde snabbt av och släppte förbi travhästen. Ibland är Mintu riktigt klok och duktig! Idag tog han alla svängar som en liten kung, även de helt ologiska och kluriga. Om Kaela varit ensam är framme hade vi lika gärna kunnat bli stående där och fortsatt stirra på travhästen så länge den fanns kvar…


Vinter?

Redan kring halv tre på eftermiddagen är solnedgången i full gång. Vi hade en vacker rosa himmel framför oss på väg bortåt. Vi körde nästan fram till gårdagens parkeringsplats, men tog inte extraslingan vi körde då så jag gissar att vi körde ungefär lika långt i slutänden, ca en mil.

Kaela såg mycket piggare ut idag. Med bara vanliga spannet var det enklare att anpassa farten ännu bättre och hon travade nästan hela vägen, inte helt ren trav hela vägen men mycket finare än igår. Det lägre tempot passar även Rotax för han travade som aldrig förr även han! Kaela fick lite extra uppvärmning och nedvarvning och det behöver hon nog. Skönt att hon kändes bättre idag i alla fall.

På bilden här uppe står hon och lyssnar på en brummande stolptransformator en bit bort. Klok hund! Såna här gånger är det väldigt skönt att ha lite grundlydnad på spannet. Ber jag dem stå kvar så gör de faktiskt det utan större bekymmer…i alla fall så länge vi inte har några stora störningar framför. Särskilt många steg åt sidan går jag inte en sån här gång för vips kan spännande saker dyka upp!


Lämnar militärområdet för denna gång


Rotax – travaren!

Noomi och Giela fick en kort långpromenad för vips sprang tiden iväg och vi hade svärfars farsdagsmiddag att tänka på. Istället har vi tränat lite lydnad (platsliggningsgrunder) och lekt lite mer med fokus på att hon ska komma MED leksaken igen, och inte blanda ihop det med jaktleken som vi infört där det faktiskt är OK att springa iväg och bli jagad. Jakt gör vi enbart med en leksak och med ett speciellt kommando. Allt annat ska vara samarbete och roligt…har jag tänkt… nu gäller det bara att få Noomi också att förstå att det finns en klar skillnad och att det aldrig blir jakt med annat än jaktleksaken. Så här tränar vi just nu. Eftersom hon gärna springer upp i soffan med alla leksaker så placerade jag mig lite strategiskt mellan soffan och kastplatsen… tidigare har jag suttit uppe i soffan och då kom hon ju direkt till mig hela tiden. Tanken är förstås att leksak själv är rätt tråkigt, och att leksak med matte är roligt men att det kräver att man själv går dit, matte kommer inte och jagar nånsin med denna leksak!


Så här lågt flyger en motiverad Cairn med leksak i munnen!


Galen Noomi och matte! =)

Jo just ja, trimningen har fortsatt. Noomi tuggade borste och eftersom det höll henne upptagen så fick det gå för mig. Ikväll trimmade vi svansen, öronen och övre delen av huvudet samt lite småplock här och var. Kvar är sen resten av ansiktet och benen. Gick faktiskt oväntat bra idag och det var nästan lite skoj! *chockar mig själv*

Just nu sitter jag i soffan med Noomis halva middag (torrfoder) i en skål på bordet. Vi har pausat lite i platsträningen… å med en terriers oändliga envishet försöker Noomi smyga/klättra/hoppa/gå till skålen och stjäla resten av maten… Åh vad jag älskar dessa envisa små hundar! Att ge upp är liksom inte ett alternativ! Dags för ny arbetsvecka imorgon, inleder måndag morgon med en arbetsintervju och så tar vi en intervju till lunch på tisdag också.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 tankar på “Nu börjar det kännas vintrigt ute! =)

    • Tusen tack Anna! Jag tror du väljer rätt tid att börja följa oss för nu blir det mängder med vackra slädhundsbilder ute i snön ett par månader framåt! =)

    • Tack Johanna, vi hade grått och blött till för ett par veckor sen. Väldigt skönt när snön kommer och allt blir torrt och rent igen. Hoppas nu bara den stannar!

    • Tack! Ja det kan vara stor skillnad mellan Luleå och Boden, även mellan Boden och byarna nån mil längre inåt landet. Jobbar i Luleå så ibland åker man från regn till ett torrt vinterlandskap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s