Hur ska man inreda en skåpbil på bästa sätt?

Vips så har hussen i huset hittat en ny bil till sig själv, en dieselsnål liten Audi A3 som vi nog ska hämta hem imorgon, och det betyder att hans Mercedes Vito plötsligt blir min nya hundbil! Jag har verkligen älskat min Caddy och gör så fortfarande, men den är i minsta laget för 8 hundar och speciellt om man ska ha med en person till och packning. Dessutom är den rätt rostig och det är bara att inse, den kommer inte att leva för evigt. Caddyn har varit en trogen vän i snart 5 år och på ett sätt skulle jag vilja ha en nyare Caddy, men Mercan är fin och så finns de ju redan här så det blir nog att jag tar över den istället.

Så, nu kommer nästa problem. Först måste vi fixa ett takräcke på den för det går inte att ha en bil utan takräcke om man vill kunna packa med sig släden. Sen måste jag sätta på ”Nukutvi Huskies & Cairn”-dekaler på sidorna för just nu ser den riktigt brottslig ut….en mörk liten skåpbil helt utan fönster på skåpet gör att man känner sig riktigt uttittad så fort man kör igenom ett bostadsområde.

Den tredje och kanske viktigaste grejen är förstås att inreda inuti skåpet för att få plats med alla åtta hundar och all utrustning på ett bra sätt. Noomi kanske får åka i framsätet med bälte ibland, men jag vill ha plats för även henne där bak i en av burarna. Slutligen vill jag öppna upp mellandörren fram till förarplatsen så att man kan prata med hundarna och få bra luftcirkulation till dem, eventuellt med en extra fläkt.

Så här såg det ut bak i skåpet i somras när vi åkte till fjälls med den här bilen. Det är ingen jättebil men skåputrymmet är hyfsat stort. Två cyklar, två fjällsäckar, några väskor till, en bur i huskystorlek (om det skulle behövas nån gång) och en massa annat skrot ryms ju… Den har en lucka där bak och så en skjutdörr på höger sida men inga fönster alls i skåpdelen.

Så, har ni några bra tips på hur man ska arrangera burarna här inne? Jag tänker mig fyra burar med två hundar i varje som grund eller 3 burar varav två lite större eventuellt. Hur skulle ni nyttja ytan och varför? Tanken är INTE att ha burar i hela utrymmet utan att försöka ha plats till annat än bara burar också. Kom gärna med tips! Husse är duktig på att svetsa så de bitarna löser sig, frågan är bara HUR man ska göra som allra bäst?

2 tankar på “Hur ska man inreda en skåpbil på bästa sätt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s