Hundlördag

Igår kväll fick hela gänget komma in. Kaela är nog på väg in i löpet för hon är lite surare än vanligt och de andra är lite nyfikna på hennes rumpa. Vi hade lite godissök, mys och så kloklippning för alla.

Mintu var så himla söt! Rotax muttrade lite åt honom och eftersom det inte är OK att muttra åt nån utan vettig orsak så fick Rotax en verbal uppläxning och hindrade jag honom från att gå efter Mintu. En halv minut senare kom Mintu och la sig i mitt knä. Mintu älskar ju att mysa men han gillar inte att klippa klorna och kommer aldrig till mig självmant för att göra det, som många av de andra. Det kändes nästan som att han ville säga ”tack för att du hjälpte mig” och vi myste lite innan vi gjorde bort kloklippningen.


*gäsp*

Som vanligt vill Rotax gärna vara med på ett hörn. När det var Kaelas tur lade han sig ändå så nära han kunde utan att vara väldigt mycket ivägen. Jag funderade en stund på att låta Noomi träffa hela gänget nu ikväll igen men med Kaelas lite sura löpattityd så kändes det olämpligt. Blir nog att stänga ut Kaela och låta de andra träffas några gånger närmsta veckorna för nu börjar Noomi vara stor nog för att kunna hantera det och samtidigt vill jag få ihop gruppen så mycket som möjligt innan hon själv börjar löpa.

Det är så himla mysigt att ha hundarna inne  och nu när temperaturen gör att det inte är så mysigt för mig att sitta still ute i hundgårdarna så passar det så himla bra att ta med dem hit in istället.


Mina 7 små huskytroll!

Imorse jäktade jag ut i skogen med alla utom Giela och Noomi för att hinna spåra innan resten av dagen körde igång. Tiden var som vanligt lite knapp för vi hade en promenaddate klockan 10 inne i stan. Belöningen i viltspåret blev hundarnas frukost, så jag hade med en hink med Fodax och några liter vatten i en skön blandning.

Eftersom passagerarförren frusit ihop ($€/&(%&/ BIL!!!) så skulle jag snabbt och smidigt ta ut hinken genom förardörren… i farten slog den i sätet och vips hade ungefär en halvliter vatten med färg och smak av olika slags slaktrester runnit ner mellan sätet och förardörren… Inget hade jag att torka med heller så… förhoppningsvis börjar det lukta konstigt först när det blir varmt igen? Lutar allt mer åt att denna bil snart blir utbytt!


Att kissa ofta när man spårar är mycket viktigare än man kan tro hälsar Mintu!


Mål!

Kaela, Giela och Noomi fick följa med på stadspromenad med Flinga. Jättemysigt och roligt som vanligt. Flinga blev lite glad när hon såg Kaela, ryggade tillbaka när hon fick syn på Noomi men blev som vanligt jätteglad när hon såg Giela. De har ju trots allt känt varandra sen Flinga var bara en liten liten valp! Vi gick nästan 6km, dvs en liten sväng som vi nu döpt till ”Noomirundan”.

Sen var det dags att åka i ilfart mot Råneå och Älvdalens Hundhälsa för Kaela och Gielas laserbehandling. Jag förstår inte hur jag alltid lyckas vara ute i sista sekunden när vi ska dit…ju fler hundar jag skaffat desto svårare verkar det vara att passar tider i vardagen. =/ Skärpning Kicki!

Kaela reagerade även nu på nacken men var även lite känsligare än vanligt på ryggen. Kanske hon hade belastat konstigt under promenaden på något sätt och därför var lite öm? Bästa bästa Paula gav henne lite extra massage och ompyssling på de ömma punkterna. Älvdalens hundhälsa är verkligen ett ställe med kanonservice! Om man inte har rabattkort så kostar laserbehandling på vissa kroppsdelar, som ryggarna i mina tjejers fall, 150kr per styck.

Giela fick också laserbehandling och sen fick tant och Kaela ligga på vibrationsmadrassen i 15 minuter för att krya på ryggarna lite extra som en bonus. Mysigt tyckte båda två men Kaela var även nyfiken på hundarna utanför som simtränade.

Mina snygga hundar! *s* Under tiden fick Noomi frispel efter att hon upptäckt den nya simkunden. Jag vet inte om hon minns att det var skoj att simma själv eller vad som störde henne, men hon skällde som aldrig förr när hon hörde plask och flås från poolen och tyckte att det var sååå spännande! Tror att hon har skällt ungefär 70% av sitt livs skall i detta hus för när Giela och Kaela simmade tidigare och hon var med så drog hon också igång. Kanske gillar akustiken…? =/

Innan vi åkte köpte vi även en säck Acana Burbank Chicken som Noomi och Giela ska få äta. Noomis valpfoder är nu slut och Giela åt gärna av det också, hon verkade tycka att Acana var goodare än High-Energy som de andra huskisarna äter så då borde detta passa bra, kombinerat med lite ”tant-tillskott”.


Crazy Little Noomi!

Just nu snöar det faktiskt och även om smhi har sagt att snön ska övergå i regn senare ikväll så är jag hoppfull… OM det fortsätter att snöa här eller kanske som vanligt snöar nån mil inåt landet (fast det regnar här närmare kusten) så kan det faktiskt bli slädpremiär imorgon. Finns det snö i närheten så tänker vi helt enkelt köra på den!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s