Noomi träffar sina 7 huskykompisar för första gången

Igår kom dagen D. Dagen jag skjutit upp och inte haft bråttom med. Nu kom den helt av sig själv och utan att jag planerat den. Igår när vi skulle dragträna stängde jag in Noomi med husse i vardagsrummet bakom ett kompostgaller och gick sen ut för att hämta in resten av huskygänget. Jag glömde dock att berätta detta för husse…

När jag ett par minuter senare öppnade dörren med 6 huskies i koppel så stor en jätteglad Noomi innanför dörren och hälsade oss välkomna. Alla hennes bästisar på en gång!!! Husse hade gått på toa och självklart släppt ut Noomi också. Alla kändes lugna och situtationen var bra så jag släppte lösa hundarna en efter en och lät dem umgås tillsammans i 5-10 minuter under uppsikt.

Som synes så surnar Kaela till en del och det är inte så konstigt. Hon och Noomi har ju varit inne tillsammans en hel del efter Kaelas magoperation, och då tyckte nog Kaela att Noomi kunde vara rätt jobbig ibland. Därför tar hon i lite extra för att se till att hon faktiskt får vara ifred och nu lyssnade ju Noomi till slut.

I ett sånt här läge vill jag själv låta hundarna sköta så mycket som möjligt på egen hand. Att Noomi är jobbig är ju ett faktum. Att springa runt och hindra henne hela tiden känns lite dumt för då får jag inte göra annat. Bättre då att de andra får en chans att säga ifrån under kontrollerade former och att de själva kan kommunicera vad de vill så långt som det är möjligt så att alla lär känna varandra och jag kan få en känsla av hur de faktiskt fungerar tillsammans. När hon trakasserar Rossi så går jag gärna in och styr lite för Rossi tycker att Noomi är lite läskigt och jag tycker inte att hon ska behöva handskas med det fullt ut ännu.

Så, nu är det gjort! Alla åtta har träffats och allt gick bra. Därmed inte sagt att de får vara tillsammans när som helst i framtiden heller, men detta kändes i alla fall som en bra grund. Förutom den stora fördelen att bajset fryser på vintern så är ju även hundarna rena om tassarna så det är enklare att ta in hela gänget lite snabbt och låta dem träffas.

2 tankar på “Noomi träffar sina 7 huskykompisar för första gången

    • Tack Erica! Jag var inte alls nervös i själva situationen, hade jag varit det hade jag aldrig släppt ihop dem utan plockat upp Noomi direkt, men jag har respekt för kraften som kan finnas i en ”flock” och det kändes skönt att få första stormötet ”överstökat” på ett bra sätt. En liten milstolpe till på vägen så att säga. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s