Inga slädhundar i den huskyalmenackan!

Idag köpte jag trots allt ett täcke till Noomi. Det blev ett billigt på Hööks som hon både kan bita på eller växa ur utan att det är hela världen. 150kr och nu har hon ett grönt täcke av den rätt fula modellen som Giela har i blått. Använde båda under kvällens långpromenad, inte för att hundarna fryser utan för att de inte ska bli lika blöta och smutsiga. Smidigare att plocka av ett blött täcke innanför ytterdörren helt enkelt än att få in en blöt hund.

image

I en djuraffär bredvid kikade jag in och klämde lite på några av Hurttas täcken… Ett fodrat kostade över 600kr i minsta modellen! :O Lite tokigt!

Butiken hade även raskalendrar och jag kan sällan låta bli att titta på bilderna av ”mina” raser. Cairnarna var otrimmade och vissa tjocka, och bland alla Siberian huskies fanns inte en enda slädhund! Lite tragikomiskt nästan! 

image

Det regnade till närmare åtta nu ikväll så det blev två sena och blöta dragturer. Rotax, Kaela och Rossi fungerade oväntat bra ihop och det var inga problem att hålla lagom travfart för Kaelas rygg trots att de var en till. Tog den tre åt gången bara för att spara tid men det fungerade ju riktigt fint trots hundar med speciella behov.

image

När vi kom efter sista raksträckan med Mintu, Nalle och Silva såg jag något lysa nere i diket på ett ställe där jag vet att det inte finns reflexer eller lampor. Pricken försvann och sen syntes två ögon mitt på vägen istället. Lite skraj hann jag bli för det har funnits björn i området, men det var nog bara en nyfiken räv. *pju*

image

Roliga möten blev det även på Giela och Noomis promenad efteråt. Giela gick rakt på en katt som låg i diket. De kunde nog ha bytt löss i stort sett så nära som de var och jag vet inte vem som blev mest förvånad.

När vi nästan var hemma smög en katt i diket och ett par sekunder senare rusade en stor ljus hund ur ute skuggorna och skällde. Som tur var verkade den inte ha sett oss utan vek av efter katten bara tio meter bakom oss. Å andra sidan kan det lika gärna ha varit en kompishund så det kanske bara hade varit trevligt med besök, gick så snabbt så jag hann inte riktigt se den.

Något bruks blev det aldrig ikväll eftersom det regnade så envist. Kändes mer praktiskt att träna hemma med tillgång till värme och torra kläder. Efter en underbar jo Earl Grey är det nu dags att sova. Godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s