Kvällsträning på gräsmattan

En stor fördel med att ha många hundar är att man kan träna massvis med hund utan att nånsin få ”slut på hundar” eller behöva pausa själv. Nu ikväll var det istället mörkret som satte käppar i våra hjul till slut. Gräsmattan har ju ingen egen belysning…ännu!

Vi körde en rallybana, agility i form av tunnel och slalom samt hade lite plats för lydnad också. Alla hundar fick köra men bara några hamnade på film. Alla utom Noomi körde rallylydnad. Rotax fick även lite lydnadsträning, Rossi och Giela körde lite agility och Noomi körde bara tunnel + slalom idag.

Nu börjar Noomi gilla tunnel och vi jobbar på att kunna skicka på lite lite mer avstånd och vinkel allt eftersom. Slalom började vi med nu ikväll. Eftersom jag sällan har någon medhjälpare satte jag ut vår target i form av en riktningshållare och lade kampleksak på den. Sen gick jag själv bakom och höll emot men det kändes som att det fungerade bra det med.

Rossi ska få en nystart på sitt slalom, hon behöver bli säkrare och mer självständig och detta tror jag är rätt metod för det, så hon fick köra med vinklade pinnar även hon, från lite olika ingångsvinklar och avstånd till mig, med fokus på fart rakt fram. Duktiga små trollen! Nog är det alldeles underbara mina små hjärtan…=)

Nåja, Rotax, som har en sjukt hård skalle, lyckades slå den rakt i mitt vänstra ögonbryn och jag tänker att det kan bli nån slags blåmärke. Ont gjorde det! Han är väldigt hårdhuvad och skallas ibland i ren iver… AJ!

Noomi fortsatte tappa tänder och blodade ner hela tröjan. Det går tufft till hemma hos oss helt enkelt! Efter ungefär två timmars träning blev det för mörkt och vi fick packa ihop. Kontentan är att jag är ÄNNU mer sugen på att komma igång med agilityn igen samt att jag måste akta huvudet lite mer och lära Rotax att göra ingångar utan att hoppa runt med risk att knocka mig.


Blodig ärm och ömt vänsteröga… så kan det gå!


Valpblod!

God natt älskade små hundar! Imorgon blir det simträning för Giela, laserbehandling för Kaela och så långpromenad med Veronica och Flinga. Vilka hundar som ska följa med där bestämmer vi imorgon… Nu blir det skönt att sova!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s