Kvällsträning med gänget

Nu ikväll har jag ställt upp några av agilityhindren och Noomi fick bekanta sig med en rak tunnel. Hon tyckte faktiskt att den var lite konstig så det blev bara lite godis och roliga saker i tunneln för att göra den rolig. Vi tränade även lite grunder på ”stanna” genom att kasta leksak samtidigt som ordet kommer så att hunden helt naturligt gör rätt på en gång, samt lite stadga kring det.

Att leka med Noomi fungerar oförskämt bra. Har man två bollar med snöre så är det bara att kasta en och sen byta när hon kommer med nästa. I 99% av fallen kommer hon rakt in med leksaken igen och vill kampa, är så enormt nöjd med förarbetet jag gjorde på de bitarna när hon var pytteliten – det ger verkligen utdelning nu!

Huskisarna fick träna position allihopa. De blir allt duktigare och Rotax kunde till och med göra lite klurigare övningar där jag ställde mig på hans vänstra sida så att han fick vända 180 grader runt för att hamna rätt igen. Duktiga killen! Dessutom klippte vi alla klor i solens sista strålar och det vet ganska praktiskt att klippa medan hundarna var ute på gräsmattan en åt gången…enklare det än att klippa i hundgården där man alltid har ett gäng hundar som försöker smyga sig fram för att det ska bli deras tur istället.

Förutom lyckan med härlig hundträning och tid med mina älskade små troll så har jag bestämt mig för att luggen ryker, nu ska här sparas hår! Steg ett ser ut så här…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s