Bilder från utställningen i Måttsund

Kräftskivan igår var trevlig och helnykter för min del men klockan sprang iväg och vi kom inte hem förrän efter 2! Minns inte när jag senast var vaken så länge, imorse var jag helt sjukt trött!

Noomi fick träffa sin bror Jack igår för första gången sen de var små. Det blev genast bus och glada miner. Sötisar! De här två var väldigt lika när de var små men nu syns det ju tydligare att en är tjej och en är kille.


Noomi och jag

När jag inventerade garderoben inför utställningen insåg jag snabbt att vi hade problem. Alla mina byxor var mörka i nån opassande färg (lite för lika Noomi) och det enda som bröt av tillräckligt mot Noomis färg var ett par ljusa jeans som jag egentligen tänkt slänga eftersom de är totalt oformbara upptill och måste bäras ihop med en längre överdel. =/ Ibland får man ta det man haver men inför nästa utställning måste här nog köpas byxor!

Noomi var rätt ofokuserad inne i ringen och hade mycket att titta på, lite mer än jag hade väntat mig faktiskt med tanke på att hon är rätt van att vara kring andra hundar, men med små valpar vet man ju aldrig vad de har för dagsform osv. Nåja, det kunde absolut ha varit mer katastrofalt än det var och bitvis gick hon riktigt snyggt lilla fjant!

Vi fick lite bra tips som vi tar med oss hem och på så sätt kändes det bra att köra en utställning nu när vi bara småtränat lite och kan dra nytta av alla kloka råd under resten av träningen.


-Heeej! Dagens domare var Birgitta Hasselgren.

Noomi fick riktigt fin kritik : ”Mycket bra huvud o uttryck, bra hals o skuldra, ngt lösa armbågar, bra kropp, bra svansansättn., normala vinklar bak, bra pälvskvalité, rör sig bra” och det kändes riktigt skoj!

Först fick vi HP i tikklassen där Noomis kompis Ziri var med, men sen blev det BIM-valp i hårt konkurrens mot brorsan. Kul! Noomis två första rosetter är bärgade!

Att gå i ringen med brorsan var kul och Noomi ville gärna skutta fram och leka lite till.


Grattis brorsan!!!


Trött kompis


Dagens BIM Gangrel’s Labolina och BIR-hanen som jag tyvärr inte fick med mig namnet på.

Förutom den fina kritiken var det jätteskoj att träffa alla trevliga Cairnmänniskor. Ägaren till Noomis pappa (SE UCH & FI UCH Zoot Ben Johnson) var där och berättade att han älskar att bada och plaskade i vattenskålen som valp han också. Noomis fasters ägare (LPI SE UCH & FI UCH Zoot Beyonce Knowles) var också där och berättade att de tävlar i lydnadsklass 2 med henne. Senast i förrgår frågade en kompis om det fanns några arbetsmeriter bakom Noomi för hon har ju mycket ”go” i sig, och det visade sig alltså att det fanns arbetande släktingar närmare än jag trott! Kul!

Idag ska vi ut och spåra och så blir det nog lite lydnad också. Helgen har gått ruskigt snabbt men roligt har det varit! Först lite bilder på huskygänget, mina älskade små pälstroll. Nu är löp och knasigheter över så när vi är hemma har alla 6 (eller 7 om Giela är ute) tillgång till hela ytan tillsammans och allt är väldigt lugnt och mysigt. Mintu tycker att Rotax är lite läskigt ibland men det känns inte alls som ett problem när alla bara vilar och slappar.


Systrarna bus söker i underjorden


Silva


Rossi, Nalle, Giela och Mintu


Rossi

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s