Högt och lågt på kvällens träning

Idag efter jobbet åkte Noomi och jag till hennes uppfödare för lite trimhjälp och tips. En kunnig och hjälpsam uppfödare är verkligen guld värd och att ha henne så nära dessutom är ren lyx! Noomis päls fick sig en genomgång inför utställningen på lördag och så fick vi en massa bra tips att ta med oss på vägen. Guld!

Noomi är rolig, en äkta Cairn kan man nog säga, att vara stilla och trimmas är tråkigt och ibland blev hon lite arg och sur. Sekunden hon kom ner på marken igen var allt bortglömt och hon var superglad över att få träffa Greta, studsade som en liten boll! Kändes absolut som att Noomi kände igen henne fastän de inte setts på två månader och det tråkiga på bordet var helt bortglömt.

Sen åkte vi snabbt hem för att lasta in gänget i bilen för lite träning med träningsgänget. Kvällen innehöll verkligen både högt och lågt. Det började med att Therese fick låna Mintu för att få plocka lite lös päls från honom. Ungefär då gick jag iväg för att prata med en kompis och glömde att stänga spännbandet kring burluckorna.

Silva pillrade upp haspen till luckan och vips var hon, Kaela, Rotax och Giela ute på vift på en fotbollsplan just i utkanten av Boden. De drog några ärevarv och ingen lyssnade speciellt bra, taggade och ”rymda” som de var, men alla rymlingar var infångade på nån minut och ingen skada skedd. *pust* Även om mina huskies inte är såna som rymmer iväg ”bara för att” så är jag rätt säker på att de inte hade klarat störningar av typen ”promenerande person med hund” eller ”springande hare” utan att dra iväg på en liten större lov. Som tur var hade vi inga såna saker i sikte.

Noomi fick träna lite på att springa till sin target och skötte sig fint men det märktes att hon var lite trött efter eftermiddagens besök och frisering.


Targeten (den röda), Noomi och bollen

Sen fick huskygänget en rallylydnadsbana, en av de längsta vi gått hittills och den innehöll en hel del ”transporter” av olika typ vilket många av mina hundar har haft svårt för. Skyltarna var i ordning:

1. Start
2. Sitt framför, vänster ingång, framåt
3. Sitt, gå runt
4. Dubbel slalom
5. Spiral höger
6. Sitt framför, vänster ingång, sitt
7. Helt om vänster
8. Sväng vänster
9. 1 steg bak, 2 steg bak, 3 steg bak
10. Helt om höger
11. Sitt framför höger ingång, framåt (här körde vi vänster ingång istället)
12. 270 grader höger
13. Mål

Många ganska lika skyltar och som sagt var en hel del transporter och svängar. Saker som ”ligg” och ”stå” har vi inte infört ännu eftersom så många av hundarna inte riktigt kan det ännu. Till min stora glädje var hundarna jätteduktiga! Rossi skötte sig jättefint, Giela var riktigt duktig, Rotax jobbade fint och Nalle som brukar ha stora problem med störningarna var mer fokuserad än nånsin. När han låste sig på annat så gick det snabbt över och han sökte spontant kontakt och kunde hålla kontakt i flera sekunder i sträck. Silva var lite disträ men Mintu hade gjort stora framsteg även han. De allra flesta hundarna hade faktiskt nästan ”flyt” genom större delen av banan! Bra jobbat huskygänget! Dags att ta fram filmkameran igen snart!


Rossi, så himla duktig nu ikväll!


Nalle, den som utvecklats mest sen i våras!


Fina Liz, vår träningskompis


Rolex jobbar

Flera av mina hundar fäller ju nu (Mintu, Rotax, Nalle, Kaela) och jag har några kompisar som ääälskar att plocka päls. Medan jag körde rallylydnad så fick de som ville välja en hund att gosa med och plocka  lösa tussar från och Rotax njöt förstås av varje sekund av uppmärksamheten. När det dessutom kom fram en boll och han fick jobba lite för den blev han ännu gladare, älskade killen är verkligen inte som en ”normal” sibbe men väldigt rolig och trevlig och han älskar verkligen alla uppdrag han får. Jag tror att han fick sig en liten fan club!

Kaela blev också plockad och hon tyckte nog att det var en liiiten aning läskigt men samtidigt älskar hon ju uppmärksamhet och gillar att gosa och mysa så det blev helt enkelt lite nyttig träning för henne. Söta lilla tjejen var dessutom riktigt duktig på rallylydnadsbanan. På slutet lekte nån med ett pipdjur en bit bort och då blev det svårare, men vi överkom även det!


Mitt gäng

Förutom att Noomi fick ett litet frispel och drog ett kort ärevarv även hon, samt huskisarnas ärevarv, så hade vi en riktigt bra träningskväll med många framsteg, främst hos huskygänget. Jättehärligt att de flesta nu kan jobba och fokusera så fint även med andra hundar i närheten och störningar omkring sig. De har verkligen vuxit enormt sen vi började med detta i våras. Tidigare år har vi ju bara pysslat på hemma eller med våra allra närmsta vänner och det blir ju en helt annan sak. Älskade små troll!

Avslutar dagen med en bild på Noomi, lite mer än 16 veckor gammal. Här är hon okammad och inte ”stylad” men visst är hon rätt söt ändå? Att stå fint kan hon ganska bra nu men vi måste träna mer på att gå snyggt. Vi tränade lite idag kring de andra men hon var lite för trött för såna ”krävande” övningar. Att både trava och titta uppåt är inte så lätt som man kan tro! Blir mer sån träning i veckan, nu väntar sängen. Kommer att sova gott med stolta tankar om huskygängets framgångar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s