Bilder från träningskvällen i Överstbyn

Igår kväll var jag och hundarna uppe i Överstbyn och tränade med Marika och Lisa. Där fanns agilitybana och så satte jag upp en rallylydnadsbana men jag och mina hundar höll oss mest med grundmoment på grusvägen eftersom det var mycket nytt att titta på. Kameran gick varm och här kommer en massa bilder:


Marika och Nanok


Lisa och Rikki


Flygande hund!

Lilla Kaela börjar få fint fokus när vi tränar. Hon har inte jättebra koll på var hon har kroppen, men vi fokuserar hellre på fokus än position med huskygänget. Söt är hon i alla fall! Hon gillar verkligen träning och godis och tycker att det är jätteskoj även om hon får kämpa en hel del med vissa saker.

Ännu en gång är jag så himla glad över min praktiska bil. Underbart att kunna åka iväg med alla åtta hundar på ett funktionellt sätt. Här är det Kaela som tränat klart.

Lilla Noomi var nog lite trött igår. När vi tränade var hon aningen disträ och för första gången nånsin så tog hon inte leksaken utan rusade förbi den och kikade på annat. Eftersom hon brukar älska att kampa med de så tror jag att hon helt enkelt var lite trött och ofokuserad av den orsaken.

Förutom att jag blev sjukt insektsbiten på benen och ryggslutet hade vi en väldigt trevlig kväll med hundträning och sen tacomiddag. Det blev inte så lång träningstid per hund men å andra sidan hade hundarna väldigt mycket att spana på från sin plats i bilen så de var ändå riktigt trötta och nöjda efteråt. Förutom lite gnäll och skäll i början när andra passerade nära dem så skötte sig gänget faktiskt riktigt bra med tanke på att det var ny miljö och några hundar som de inte känner så väl eller aldrig sett förut. Huskygänget känns snart civiliserat!

Noomi är rätt skön, visst vill hon titta lite på de andra men hon lyssnar bra på de saker hon kan och leker gärna med mig utan att bry sig så mycket om vad de andra gör. Det känns jättebra att vi har kunnat vara ute på mycket olika tränar i olika miljöer och med olika hundar så att det redan från början blivit något odramatiskt. Jämfört med många av omplaceringarna jag tagit är det ju ljusårs skillnad! De hamnade nästan i trance i såna situationer i början!

Snälla Marika tog en massa bilder med min kamera under kvällar så att också mina egna hundar och jag kom med på kort, och sen kom hon på den superba idén att ta ett gruppkort på huskygänget. Jag valde snabbt att lämna Noomi i bilen för 7 koppel, 150kg hund och 28 tassar kan vara krävande att hantera. När alla sköter sig är det enkelt, när det börjar trassla och alla vill åt olika håll vill man absolut inte ha en liten valp i mitten!


Så här började vi…ska bara hämta Rotax ur framsätet för Silva och Rossi löper så han får inte sitta med dem.


Lite mer akrobatik!

Giela löper nu och flörtar med ALLA hundar hon ser! Här är det gamla tant som har alla tassar i luften för bakom fotografen och pipleksaken stod snygga Rikki för att locka alla att titta åt samma håll. Toktant!

Sen blev det ett gäng bra bilder där i stort sett alla tittade åt samma håll. Kul att ha! Nån gång i framtiden får vi ta en bild med Noomi också men det får vänta. Att sätta dit henne nu medan jag satt ner tror jag hade fungerat bra, de andra bryr sig inte så mycket om henne, men OM kopplen börjat trassla så hade det kunnat bli alldeles för farligt och det är ganska onödigt att riskera att tappa ett gäng huskies när det finns andra hundar bara en kort bit bort.


Återtåg till bilen

Idag har vi ägnat morgonen åt en långpromenad med Veronica och Flinga. Giela, Kaela och Noomi var med. Vi gick lite över en mil och Noomi fick gå 3 lagoma sträckor och åka i ryggsäck resten av biten. Hon är duktig och gillar att ”vara med”.

Kaela har sett lite stel ut på sistone tycker jag så jag satte på henne och Giela varsitt Back on Track. Dessa täcken reflekterar kroppsvärmen och ökar blodcirkulationen och det är bra för både Kaelas och Gielas ryggar. Det såg nog lite konstigt ut när vi gick genom stan med två huskies i täcke, även om det inte var soligt ute idag så var det ju lite kvavt och inte direkt ”kallt”. Nåja, förhoppningsvis var det riktigt mysigt för ryggarna och det är ju viktigast även om passagen längs gågatan kändes lite knasig nu i mitten av juli.

Vi hade en härlig promenad och hann prata ikapp om tusen roliga saker. Underbart! Resten av dagen blir lugn för hela gänget, de som promenerat runt stan sover gott och själv ska jag diska lite, men först några timmar med min kära bok! Det börjar vara riktigt spännande nu!

 

 

4 tankar på “Bilder från träningskvällen i Överstbyn

    • Hihi, hon är gudomligt söt men om du frågat hennes husse igår kring 22.00 hade du nog nästan fått henne. De busade och hon lyckades få in ett rejält hugg med valptänderna inuti hans näsa! Gjorde tydligen riktigt ont! =/ Sen charmade hon på lite och steg snabbt i kurs igen… =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s