Fjällförberedelser

Imorgon ska vi ut på en liten promenad med full fjällpackning. Sambon har packat och förberett i flera dagar i ren iver. Jag har varit lite slö och inser nu att många saker är ”nånstans” här hemma. Kul att inventera lite! Vi har nog aldrig ”testgått” tidigare men egentligen är det ju faktiskt en jättebra idé, iaf om man bytt kängor eller ryggsäck osv. Vi åker ju inte förrän om 2-3 veckor men vi längtar!


Packning i soffan förstås, gul=Lars och röd=jag

Inventeringen gav en massa roliga saker. Hittade ett gammalt stift med militärsmink, dvs grönt och svart att kamouflera sig med. Stiftet hade torkat så pass mycket att det bildats ”glitter” på ytan. Testade på handen och det blev kammo men med glitter i! =)

Hittade även frystorkad mat från 1995, fösta förband som strålsteriliserades 1985, ja det fanns en hel del fynd i gömmorna. Blir jätteskoj att få testa nya ryggsäcken och jag hoppas att den känns lika bra som den var fin. Min gamla trotjänare ska få flytta hem till min syster och det blir nog också riktigt bra.

Igår shoppade jag loss på Naturkompaniet och skaffade lite vattentäta packpåsar, 2 par dubbla sockar som förhoppningsvis ska minska på mina ständiga skavsår, en träkåsa (något jag alltid velat ha) och så en regnponcho som jag tror kan täcka både mig och ryggsäcken (även om den redan har inbyggt regnskydd) samt lite mer käk så att man slipper använda vanlig regnjacka medan när man går.

Sambon verkar tycka att Giela ska få följa och jag tror nästan att det blir så. Hon slipper bära nånting i så fall och får bara mysa i fjällen. Giela älskar att vara till fjälls och sitter gärna och spanar ut över vidderna. Sen rullar hon ihop sig till en liten huskyboll och sover så gott. Giela är ju dessutom ganska tältvan så det vore smidigt på alla sätt. Dessutom skulle det ju kännas lite extra mysigt att vara till fjälls med en Giela och en Cairn igen, även om rollerna nu är helt ombytta. Även om Giela är pigg än så länge så fyller hon ju snart 13 och sanningen är ju att man aldrig kan veta om hon är i form för att dra till fjälls nästa sommar.


Trött Nomnom betyder att matte får packa helt ifred!

Om nån timme packar jag och hundarna in oss i bilen och åker mot Överstbyn där vi ska träffa två kompisar och deras hundar för lite rallylydnad, agility och annat skoj i eftermiddag och i kväll. Bra hundträningsväder ute med mulet väder och inte alltför varmt och dessutom bjuds det på middag med brudarna – perfekt sätt att fördriva en fredagkväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s