Fjällen lockar

Idag fick storhundarna viltspåra och Noomi och jag lattjade runt lite i skogen. Vi har även tränat lite på spårpinnar samt ”stanna”. Just nu ligger det en lång spårpinne på bordet vid vår grillplats och under några av dagens kissrundor kommer den fram till Noomis stora glädje. Ska försöka filma henne imorgon! Testade lite i skogen idag med en kort spårapport och förutom att hon inte hade samma fina fokus (värmen gjorde att hon var lite trött förstås) så gjorde den korta pinnen att mattes hand fick många blödande sår. Lade ner en blodig spårpinne i spårlådan efteråt….*s*  Tror vi ska köra nån vecka till på gräsmatta innan vi tar ut pinnarna i skogen.

Idag har vi haft ett första ”planera fjällen”-möte. Jag, sambon och hans två systrar hoppas kunna dra till fjälls i slutet av juli. Packlistorna är redan på G och inventeringen av material lika så – längtar massvis! Nya ryggsäcken längtar efter att få packas full och jag längtar efter att få dela fjälluften med några av mina fyrbenta vänner. Planen är att åka upp mot Abisko och vara ute i 3-5 dagar ungefär, beroende på hur allt faller på plats. Trots att vi båda älskar att vara till fjälls så är vi dåliga på att ta oss iväg nu för tiden. Den stora orsaken är nog just antalet hundar här hemma. Det går inte bara att åka iväg hur som helst utan kräver en del planering.

Om planen går i lås så tänkte vi även ta med oss Noomi. Hon är redan van att åka ryggsäck och kommer inte att ha hunnit bli så vansinnigt tung. Vi kommer nog bara att gå ungefär en mil per dag så då blir lite extra last inte så hemskt tungt…i alla fall inte när man sitter hemma i soffan och tänker. Många tycker nog att det är lite vansinnigt att ta med en fyra månders valp till fjälls, men jag tänker som så att allt beror på HUR man gör det och vilka förutsättningar man skaffar sig för en sån tur. Ingen av oss har bråttom eller är någon superatlet så att anpassa turen för en liten extra kompis borde inte vara något problem.

Åtminstone en husky ska förstås också följa med. Tanken var två men sambon menade att det faktiskt kunde bli lite många hundar i tältet. Ja nån liten poäng har han kanske. VEM av huskisarna det blir kan jag inte riktigt säga ännu. Inte Nalle eller Mintu skulle jag tro eftersom de är starka och ivriga och på så sätt lite mer opraktiska att gå med. Sen beror det nog främst på vilka som fäller eller löper. Fällande husky vill vi nog inte ha i tältet. Inte löpande husky heller. Hunden måste ju även fungera bra med Noomi förstås.

En första tanke var att ta med Giela men hon kan nog inte bära något själv med sina gamla rygg, och ett tag tänkte jag att det kanske blir en nog så stor strapats för henne? Å andra sidan har hon inga problem med att gå en mil per dag iaf på ”platt” mark så med vårt lugna tempo borde det fungera bra. Vi får se helt enkelt vem som blir den lyckliga! Hade varit roligt att ta med Rotax just för att han blir så himla glad av att få lite extratid.

En annan sak som måste planeras är hundfoder. Eftersom Pondus hundfoder tyvärr förlorade sin fabrik i en brand tidigare i somras så blir vi utan färskfoder när frysen blir tom om några veckor. Deras nya fabrik ska stå klar senare i höst men vi behöver färskfoder redan under höstträningen. Fodax levererar i mitten av augusti och så finns ju även Vom och Hundemat men det känns bökigare att få tag i då jag inte är så sugen på att sambeställa med andra egentligen och inte heller vill betala onödigt mycket i onödan. Till dess blir det att handla några säckar torrfoder och sen pussla ihop mathösten på ett bra sätt.

Dags att sova, imorgon blir det mer hundträning!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s