Katastrofspår och Noomibad på valpkursens sista träff

Imorse just efter 07.00 imorseåkte jag och hundarna till skogs för att träffa Sofie för spår. Vi åkte till en fin spårskog där det kryllar av mygg, denna dag även stora bromsar och knott samt diverse andra flygande saker. Mina hundar överträffade sig själva i att vara otroligt dåliga på att spåra idag! Ett tag funderade jag på om jag verkligen gått ut spåret eller kanske bara drömt det?

Nalle och Mintu tävlade i ”vem kan kissa flest gånger i samma spår”. Giela slog världsrekord i långsamt och vimsigt spårande. Tant gick sakta sakta och sen såg hon ut att fundera på vad vi egentligen gjorde mitt ute i skogen tillsammans. Kombinerat med mygg, knott och broms var det förstås ett vinnande koncept!


En enda stor toalett?

Rossi blev akut bajsnödig efter ungefär 50 meter av spåret och snurrade runt runt för att hitta rätt plats. För den oinvigde kan det ju se ut som om hela skogen är en enda stor toalett men så är det faktiskt inte. Rossi fortsatte längs spåret men stannade titt som tätt för att söka efter en ledig toalett. Nej, upptagen, ofräsch, fel, för stor, för liten, fel färg, fel golv, ja inget dög liksom.

Rossi fick jobba på i sin egen takt och stanna när hon ville men till slut hade vi gått hela spåret och hon hade fortfarande inte hittat en passande toalett utan ville hoppa in i bilen igen. Detta bådar gott inför vintern – hennes omständiga toalettvanor har ju redan börjar driva resten av spannet till vansinne men det här var nog ett rekord även för henne!


Husse skär torkat renkött…Noomi är hungrig!

Kvällen spenderade Noomi och jag på valpkursens sista träff. Idag fokuserade vi på inkallning och Noomi imponerade på mig! Hon brydde sig inte så mycket om störningarna runt om och kunde till slut komma på inkallning även när hon jagade en rullande boll som var på väg bort ifrån oss! Tennisbollar visade sig vara en ny favorit och att rulla iväg en och sen belöna med en annan fungerade jättefint.

En av gångerna när jag kastade iväg belöningsbollen så skuttade bollen av grusplanen och ut i högt gräs. Noomi skuttade efter (utan att tänka på äkta Cairnmanér) och studsade ut i det höga gräset, förbi bollen som nog stannat betydligt snabbare än hon trodde. Skutt – skutt – skutt och sen kom ett plask! Noomi hoppade ut i ett igenvuxet diket med säkert 1,5 m brett brunt vatten. Mitt i vattnet och slyn hamnade lilla Noomi och sen släpade hon sig upp på motsatt sida – genomblöt!

Jag stod där och höll i änden av kopplet och funderade över ifall diket var smalare någon annanstans eller om jag skulle behöva gå över med skorna på och lyfta tillbaka henne. Jag brukar hoppa över diken men detta var både brett, lutande och igenvuxet. . Som tur var tyckte lilla tuffing inte att det var så hemskt ändå och plaskade tillbaka när jag viftade lite med hennes boll. Genomblöt och pyttesmal men ganska glad ändå!


Snart torr igen!

Kursen har varit kanon och nu känner vi oss redo att börja med lite mer strukturerad lekträning för att börja slipa på vissa lydnadsmoment. Kul!

Nu har jag dessutom fått mail om att skylthållarna till rallylydnaden har skickats hitåt med Schenker – tycker att de ska komma fram genast! Skyltarna och jag och hundarna sitter ju här hemma och väntar på dem. Förhoppningsvis hinner de hit under veckan.

En annan spännande sak vi har att se fram emot är att Kaela ska prova akupunktur på fredag. En av deltagarna på valpkursen arbetar med det och jag kände direkt att jag vill prova på Kaela. Hennes rygg är ju lite ”knasig” och än så länge har det vi testat inte gjort någon större skillnad. Hennes rygg ligger i nåt mellanläge där hon markerar att den inte är hetl smärtfri, men samtidigt verkar hon inte ha ont. Den hindrar henne inte i hennes vardag så länge vi är försiktiga, men riktigt bra är den ju inte heller.

Slutligen kom räkningen idag från Noomis akuta UVI som kom precis en vecka efter att vi hämtat hem henne på en lördag morgon. Ett litet jourbesök med koll av urin kostade 3255kr! Lite dyrt kan tyckas men med tanke på hur ont hon hade och att hon bara var 9 veckor gammal så känns det som ett besök som var svårt att undvara. Som tur var gick försäkringen in och räkningen för oss blev 1851kr. Man ska verkligen inte fuska med att snabbt försäkra sin valp när den anländer. Förr oss blev det ganska enkelt att försäkra Noomi i Folksam, där vi har de andra hundarna, eftersom vi gillar dem och de hade ett vettigt pris att komma med. Om man inte redan bestämt sig så är det klokast att tänka igenom detta innan man får hem valpen så att man inte riskerar att något dyrt och komplicerat händer när valpen är oförsäkrad.

Nu är det sovdags – får se om Noomi också tycker det. När hon väl somnat på kvällarna sover hon gott hela nätterna och vaknar först när vi väcker henne i stort sett, men innan vi somnar vill hon gärna hålla igång in i det sista. Nu går hon omkring och ser lite sådär ”vaaad ska jag hitta på nu?” ut så detta bådar inte riktigt gott… =)

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s