Valpkurs tillfälle nr 5

Nu ikväll var det dags för valpkurs igen. Vi tränade lite nya övningar, impulskontroll mm och fick en massa bra tips. Är så himla glad att vi gått denna valpkurs, även om jag är rätt säker på att Noomi skulle ha blivit en vuxen och trevlig hund även utan den så har vi lärt oss en massa små bra saker som vi kommer att ha stor nytta av i framtiden. Kunskap kan man alltid rymma lite till och vi har fått se en massa smarta övningar som jag tänker lagra i mitt bakhuvud. De flesta av dem använder jag redan, men vissa kanske har fått en extra tvist eller så är det helt enkelt alldeles nya för min hjärna. kul!

Älskade lilla Nomnom skötte sig riktigt bra och hon är väldigt rolig att jobba med – alert – snabb och riktigt sugen på belöningarna för att vara bara en liten valp. Med tanke på hennes ålder och hur pass lite vi tränat så är jag enormt nöjd än så länge. Även om jag älskar alla mina hundar enormt mycket så måste jag säga att denna lilla tjej gjort en väldigt snabb entré rakt in i mitt hjärta. Tror att vi kommer ha många underbara äventyr tillsammans i framtiden!

Noomi är som sagt var mycket hungrig och ordentligt sugen på alla ätbara belöningar. På den här bilden kliade det under hennes sele samtidigt som hon fick syn på en godis som låg bakom henne…paniken växte i hennes ögon – måste klia – måste äta – måste klia!!!

Efter kursen åkte jag till ICA Kvantum för att handla lite mat. Det är en sträcka som bara tar nån minut att köra så Noomi fick åka lös i stora buren ihop med Giela. Döm om min förvåning när jag parkerade utanför ICA och öppnade där bak för att rasta hundarna. Lilla Noomi hade hoppade upp på sin transportbur och måste ha stått där en bra stund och balanserat. Utsikten blir förstås lite roligare, men från och med nu blir det inte mer ”åka utanför buren” för lilla tjejen.

Dagen har i övrigt gått i handlandets tecken. Inför kommande fjällturen köpte jag en Lundhags V8 Spirit ryggsäck och ska sälja min äldre fjällsäck eftersom jag saknar några funktioner på den. Jag har även köpt ett nytt trimbord för 1299:- på Djurmagazinet i Boden. Först tittade jag på en modell på Djurmagazinet på Storheden men den såg ranglig och eländig ut. Ett trimbord måste ju vara stadigt och pålitligt! Det här kändes vettigt och har nu fått plats i ”hundrummet”. Buren där under använder vi aldrig annat än som avlastningsyta, så det passade bra att bordet gick att placera rakt över.

Jag svor lite över att jag sålt mitt gamla trimbord som var riktigt bra, men å andra sidan sålde jag det medan vi bodde i lägenhet och hade dåligt med förvaringsutrymme. Var sak har sin tid!


Nya trimbordet och nya trimknivarna

Imorgon ska vi dra ut i spårskogen redan kring 7-snåret för att undvika den värsta värmen sen på dagen. På kvällen är det sen dags för sista tillfället på Noomis valpkurs. Därimellan blir det säkert fullt ös med något helt annat, förhoppningsvis en massa kvalitetstid för mig och min kära bok som nu är ca 80% färdig. Målet börjar vara i sikte även om det är en bra bit kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s