Blöt midsommarsemester

Glad midsommar till er alla! Just där vi är regnar det mest både idag och imorgon. Igår var det hyfsat väder (iaf inget rent) men några stora uteäventyr har vi tyvärr inte hunnit med och det blir nog inte av heller. VI har det dock rätt bra ändå!


Noomi – den långhåriga versionen!

Gården i Blaiken är stor och här finns mycket att utforska. Noomi ser varje liten kisstur som ett äventyr! Titta på fåren, gässen, gå ner till sjön, springa runt husen osv… en tom vattenkanna vid pappas växthus tyckte hon var konstig så den fick sig en utskällning innan hon rusade förbi den.

Huskisarna bor mest ute i sitt hundhotell med frekventa rastningar i hundrastgården, men Giela och Silva är inne till och från ihop med Noomi. Igår fick Noomi träffa Mintu för första gången. Mintu är en väldigt snäll hund och en cool kille så jag var inte alls nervös, men det blev ändå inte alls som jag trott. Noomi älskar ju redan alla sina huskykompisar och hon kastade sig fram till Minut och hälsade glatt och intensivt. Mintu såg närmast besvärad ut och tyckte att valpen var jätteäcklig! Han sprang undan och hon sprang efter, runt, runt min bil i lilla rastgården. Till slut räddade jag honom genom att fånga in den lilla busen.

I en sån situation kan ju faktiskt hunden som känner sig trängd bli arg eller farlig för att freda sig, men Mintu har väldigt långt till såna reaktioner. Andra hundar kan ta till det betydligt snabbare. Nåja, Noomi älskar fortfarande Mintu och Mintu gillar nog Noomi också faktiskt, även om hon var lite enerverande på nära håll. Han tittade på henne som om hon var ett livsfarligt litet odjur!


Nalle passar på att kissa på min bil…hmm…nåja, det kanske blir så att den snart är utbytt mot en nyare modell!

Huskybus! Silva och Rotax leker gärna. Silva leker nästan ännu hellre med mig men varje gång hon försöker när de andra är med så kommer Rotax och kastar sig över henne, fast besluten om att det är med honom hon vill leka! Silva blir sur och fräser ifrån. Rotax leker vidare. Ja de är rätt gulliga att titta på.


Hej husse!

Lite Noomianpassad skogspromenad har vi hunnit med, här tillsammans med Silva och Giela. Noomi är rolig att se när hon tar sig an terrängen, på äkta terriermanér kastar hon sig fram oavsett om blåbärsriset är betydligt högre än hon själv. Framåt är enda vägen!

Vi gick ner till sjön också. Storuman är stor och vattnet är klart, däremot är det nog ingen vidare badtemperatur ännu. Noomi plaskade lite men är inte så van vid bad ännu. Dessutom bor hon ju ihop med 7 badkrukor. Ingen av våra huskies är superförtjust i vatten, att plaska är kul med att simma är lite konstigt och onödigt.


Jag gör väl som Silva, plaskar lite.

När det bara blir lite varmare ute ska vi åka iväg och bada så att hon lär sig att vatten faktiskt är jättekul! Det är ju så mycket mer praktiskt och roligt att ha hundar som gillar att simma och kan svalka sig själva.

På vägen hem passerade vi fåren rätt nära. Giela reagerade direkt med ”jag vill äta” och tyckte att de var jättefina. Noomi tyckte nog mest att de var intressanta. Silva däremot var helt oberörd och gick vidare utan att bry sig! Praktisk inställning hos en husky! Som synes hade vi även sällskap av mygg på promenaden, en fastnade på bilden…Silva ledde tåget hemåt, Giela fick vi släpa med oss nästan…


Pappa och fåren

Silva och Noomi leker ibland men för det mesta tycker Silva bara att Noomi är jobbig. När de lekte gjorde Silva fina lekinviter och skällde busigt, medan Noomi mest var noggrann med att göra sig liten och se snäll ut. Hon har väldigt fint hundspråk för att vara så liten och ung faktiskt.


Förlovningstårta hos moster! Stort grattis till dem!


Gamla fina Tilde


Mamma och pappas två gäss, Mårten och Brita

Noomi fick vara kopplad kring gässen för de har starka näbbar och kan vara riktigt tuffa mot en liten hund som inte förstått hur farliga de faktiskt kan vara. Säkrast för alla!


Torkad fisk – mums!


Silva


Giela

Lilla mamma har opererat foten och hoppar på kryckor. Då passade det bra att trimma en liten valp när man ändå sitter still i soffan, och nu har Noomi korthåriga söta öron och är alldeles ljus om framkroppen. Det syns inte riktigt på bilden men hon har fått en helt ny färg nu när täckhåren strippats bort från halva kroppen. Vi började med öronen efter tips från uppfödaren och vips så hade ena örat rest sig. Det andra är på god väg det också, tänk att lite små fjun kan tynga ner så mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s