Spår i insektshelvetet och Noomis vaccination

Idag fick Noomi sin andra vaccination. Hon fick sin första lite före 8 veckors ålder så även den andra kom lite tidigare. Vi åkte till ATG-kliniken i Boden för första gången och det var ett himla trevlig ställe tyckte Noomi, trevlig personal, spännande miljö, goda godisar osv… =) Dessutom hade veterinären där träffat henne och resten av hennes kull tidigare när de var inne för sin första besiktning. Noomi fick vaccin även för kennelhosta och prislappen låg kring 400 kr.

Sen åkte vi direkt ut i skogen för att huskygänget skulle få lite aktivering. Lilla Nomnom fick vila i bilen och verkade ganska nöjd med det.

Myggnätet från Jula fungerar riktigt bra. När det är dags att byta hund kryper vi bara in underifrån utan att behöva lossa nätet på sidorna och även om några enstaka myggor förstås kommer in så är det ingenting alls jämfört med insektssvärmen utanför. Så nöjd med min hundbil just nu, i alla fall ”hundutrustningsmässigt”. Att den sen låter som ett jetplan och innehåller lika mycket rost som metall…det är en annan sak…

Även i skogen var det vansinnigt mycket mygg. Spåret gick över en grusväg, genom skog, snett över grusväg, skog, längs en mindre grusväg, och avslutades sen med skog igen. När spåret svängde ifrån den mindre grusvägen i en 90 graders vinkel hamnade vi i mygghelvetet! Det smattrade mot huvan på min tröja och det kändes som om nån kastade in en stor näve insekter genom öppningen varje gång vi passerade. Blä!

I våras var jag så nöjd med Silva som spårar noggrant och lugnt. Då riskerade jag nästan livet när jag bogserades runt efter Mintu, Nalle och Rotax över blöta halkiga stenar. Idag var omständigheterna helt omvända. Silva gick lugnt och sakta och kontrollerade spåret ordentligt. ”Ingen fara matte, jag tar det lugnt och är noggrann så att vi inte riskerar att gå vilse, du är trygg med mig!”. Myggen kalasade hejvilt under tiden och jag längtade rent utav efter att få ta ut killarna och släpas runt med lite mer tempo!


Dags att skaffa mygghatt?

Alla hundarna var så himla duktiga idag, visst, ingen tog hela spåret klockrent men det var en hel del svårigheter och alla jobbade på så fokuserat och fint. Rotax glänste lite extra – så himla duktig han var! Älskade storbjörnen min!


Rotax, dagens spårstjärna!

Sista spåret gick vi i regn och då lugnade förstås även insekterna ner sig. En tråkig sak var däremot allt skräp vi hittade! Dagens spår var kanske 300 meter långt. Sist ut var Giela och hon fick spåra lös (vilket går i snigelfart oftast) medan jag gick runt och plockade ihop skräp som jag sett under de tidigare rundorna. Kattmatspåsar, militärmatspåsar (tror jag), en penna, kaviartub, drickaflaskor/-burkar osv. Vad är det för fel på folk? En full 10L hink med SKRÄP fick vi med oss därifrån. =( Tyvärr ser det nästan lika illa ut i många av skogarna härikring när man håller sig nära grusvägarna.

Nu börjar vi packa ihop oss för en Blaikensväng. 10 hundar, två personer och så lite packning ska in i Caddyn. =)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s