Valpkurs tillfälle 3

Nu ikväll har vi varit på valpkurs igen. Eftersom jag varit upptagen med jobb, valpsysslor och annat under dagen hade inte de andra fått komma ut. Det regnade till och från och för att spara tid tog jag med hela gänget till valpkursen för att kunna träna lite med dem efter kursens slut. På den grusplanen finns nämligen ett stort skärmtak som skyddar mot regnet.


Pernilla visar handtarget med Noomi

Lilla Noomi var riktigt duktig även idag, ja alltså, hon sökte stenar, tittade på saker, busade lite osv, men med tanke på att hon bara är 10,5 vecka och inte har tränat så mycket på koncentration och uthållighet ännu så kändes det riktigt bra ändå. Vi tränade handtarget, att hälsa fint, sitt/ligg/stå samt inkallning. Inkallningen körde vi sist och det var dubbla jaktinkallningar för varje hund. Jag belönade med kamp i jackärmen samt tjo och tjim förstås, och efteråt, när alla de andra åkt hem och jag tog ut huskisarna för att träna, så kände jag att jag var helt trött i halsen. *s*

Huskygänget ja, när vi kom till kursen, nån minut för sent till och med, så började de med att köra igång en vacker allsång bak i bilen. Jag tänkte stilla att om det är så här det ska vara så får jag väl flytta bilen till…ja…andra sidan stan kanske? Sen blev det alldeles tyst och resten av tiden var de tysta och duktiga så att alla valpar kunde träna i lugn och ro.

Sen var det deras tur att träna och jag tror att de var lite trötta av att ha tittat på alla valpar, för de flesta kändes lite disträ och vimsiga fastän det fanns KORV! Vi tränade lite kontaktövningar och följsamhet med varierande framgång. Nåja, alla fick komma ut, alla klor är klippta, och idag har jag betalt rallylydnadsskylthållarna som vi ska använda framöver. Efter alla tankar fram och tillbaka så har jag bestämt att alla huskies får dela aktivitet igen. Spår för alla funkar fint, och jag tror att även rallylydnad kan göra det. Det är inte lika svårt att köra 7 olika hundar där som det är i agility t.ex. där det så lätt bli fel och tokigt. Dessutom innehåller ju rallylydnaden en massa nyttiga moment för vardagslydnaden och den känns som ett bra komplement till spårandet.

Jag beställde 10 st skylthållare från www.rallyskyltar.se och fick betala 1120kr eller nåt sånt med frakt. Sen måste jag skriva ut skyltar och plasta in, men efter det är vi redo att köra! Jag tänkte först köpa billigare skylthållare i enklare modell, men en fördel med dessa är att de fungerar på alla underlag och i alla väder. Dessutom verkar de inte vara så tunga heller, så jag tror det blir riktigt bra.

Ju mer tiden går desto gladare blir jag att lilla Noomi flyttat in. Förutom att det känns helt underbart att ha en Cairn i huset igen så ser jag så mycket fram emot att få börja träna med henne. Hon är kvick och alert och lätt att belöna och väldigt kul att träna med. När man jämför så känns de flesta i huskygänget betydligt mer ”va, sa du nåt?” även i sina bättre stunder. Det blir självklart fortsatt träning med hela gänget även nu när liten flyttat in, men det känns kul att ha en hund där det känns mer realistiskt att ha specifika mål jobba lite på detaljer redan från start.

Noomi däckade i bilen när kursen var slut och var riktigt trött. Nu kör hon ett sista race här hemma innan det är dags för natt. Hon och jag har flyttat in i sovrummet igen nu och förutom att hon hade några projekt igång igår kväll när vi tänkte sova så skötte hon sig jättefin och sov sen hela natten precis som vanligt. Härligt med en valp som är lite morgontrött!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s