Dags att ladda för kapplöpningsbanan

I torsdags kom den äntligen – min nya kamera! Än så länge har jag inte hunnit fota så  mycket idag blir det ändring på det eftersom vi ska besöka en ”prova på”-dag på hundkapplöpningsbanan i Älvsbyn. Med min Canon EOS 7D ska jag fota som en riktig superjapansk turist! Förra sommaren testade alla hundarna att springa på banan men idag får förstås Noomi stå över, och även Giela eftersom hon inte tyckte att det var så himla fränt förra gången. För er som är nyfikna på hur det gick förra gången kan ni läsa här:

http://kickestina.bloggagratis.se/kategori/194482-hundkapplopning/

Dagens stora fråga är alltså – kommer Silva att våga springa ett helt varv???

Lilla Noomi växer och är nu 10 veckor gammal! Tänk så mycket hon lärt sig under dessa få veckor. Hon har riktigt bra koll på benen och kan nu hoppa upp i soffan även när hon har ett ben med sig. Börjar till vår relation har slagit sina rötter och jag förundras varje dag över vilken härlig liten hund hon är. Som ägaren till en av hennes systrar sa ”hon fascinerar mig”, och jo, jag känner nog likadant för Noomi faktiskt. Hon är helt underbar och börjar förstå allt mer av sin omvärld och vad som händer i den.

Noomi har fortfarande bara träffat Giela, Silva och Rossi, men hon verkar älska även de andra hundarna (utan förståelse för att det kanske inte är besvarat ännu) och de flesta av dem börjar se väldigt lugna ut när hon kommer på besök. Jag tror att Nalle är nästa hund på tur att träffa henne. I förrgår gick vi en promenad med Veronica och Flinga och då var både Giela, Silva och Noomi med. Noomi åkte förstås mest i ryggsäcken, men även då hon var lös fungerade det jättefint med de andra. Lilla Noomi och 3 huskies på promenad. =) Hon såg så stolt och nöjd ut och vilade sen så fint i ryggsäcken.

Igår var det simdag för Giela i Råneå och Noom fick följa med i bilen samt promenera och kissa lite i Råneå förstås. Där var en liten marknad och vi mötte en kvinna som tidigare haft Cairn och stannade för att prata. Cairnar är speciella, visst kan man möta folk som haft huskies och saknar dem men det är inte riktigt samma sak. Fd. Cairnägare har oftare lite darr på rösten och glädjen man ser i deras ögon när de möter en Cairn är något alldeles speciellt. Jag förstår dem helt för under åren jag var utan Cairn var jag likadan. Jag pratade med varenda Cairnägare jag såg fastän det både var roligt och ganska jobbigt.

Vackra Dansa var också med och simmade igår och oj så duktig hon var! Hon tog i från tårna och simmade sig verkligen trött! Huskyfjantarna flyter ju mest omkring om man jämför, men då har de å andra sidan inte samma lust att jaga en leksak eller rolig grej. Kul att se en sån duktig simmare i alla fall!

När Giela simmar är vattenytan lugn och stilla och hon skrider fram som den tant hon är… men jag tror att hon faktiskt tycker att det är rätt mysigt ändå och för en tant kanske det är ganska lagomt. Andreas på Älvdalens hundhälsa tipsade om Hyaluron 365, ett tillskott med bl.a. MSM och glucosamin som kan lindra gamla trötta leder. Vi ger ju Glucoflex III men det kan alltid vara bra att testa något nytt. Det hade tydligen fungerat riktigt bra på deras Corgitant som är i samma ålder.

Vi fick även med oss lite Vom och Hundemat Valp som Noomi ska få smutta på ibland (bara jag kommer på hur man på bästa sätt delar ett block på 0.5kg i pyttesmå bitar utan att hälften går bort i delningsprocessen) samt Acana (minns faktiskt inte vilken sort exakt) valpfoder.

Foderdjungeln är ju alltid just en djungel, men även om Acana tillverkas utomlands så gillar jag tanken på att det tillverkas av frigående djur och verkar ha högkvalitativa ingredienser med stort köttinnehåll. Förhoppningsvis kommer lilla Noomi även att tycka om det, men det dröjer ett bra tag till innan vi byter för att inte påfresta lilla mage. Nu blir det bara ett par kulor tills fodret vi fick med oss från uppfödaren börjar ta slut om ett par veckor.

Sådär, dags att börja förbereda. Tror att huskisarna är mer än redo för nyss drog de igång en rejäl serenad utifrån hundgårdarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s