Brudarna gör stan

Idag åkte jag till Luleå för att hämta lite grejor på jobbet. Noomi och Giela fick följa med och först gick vi en liten sväng på gågatan. Noomi gick som vanligt med svansen i topp och det var förstås många som ville stanna och hälsa på henne. När vi passerade ett bygge på slutet så var det några höga skrammel och ljud som hon tyckte var lite läskiga, antagligen för att hon redan börjat bli lite trött, men hon avreagerade på ett par sekunder och var sen lika glad och framåt igen.

Sen fick hon träffa mina kollegor och det var förstås jätteskoj! Först var hon lite trött och sömnig men det gick snabbt över och sen var det lek och bus för fulla muggar. =) Hon kan konsten att charma folk min lilla Noomi!

Senaste dagarna tycker jag att Noomi har varit lite mer ”hyper” än vanligt och haft svårt att koppla av i vissa lägen. Även om vissa dagar blivit mer aktiva än planerat så tycker jag inte att det varit så illa ändå. Vi har haft gott o tid till vila och återhämtning och lek på egen tass här hemma. Kanske det beror på urinvägsinfektionen? Att den irriterar och stör lite liksom?

Ikväll har jag varit på valpkurs med enbart teori och Noomi har varit hemma med husse. När jag kom hem menade hon att hon var Noominerad *hihi* till jobbigaste valpen – jobbigare än Silva till och med! För er som inte känner Silva så kan jag tala om att hon var en ganska jobbig valp. Hon var väldigt sen med att bli rumsren och kissade regelbundet i vår säng om man glömde dörren öppen en centimeter i en halv minut ens… Dessutom stal hon alla sockar hon hittade och svalde dem, åt flugsvamp två gånger och råkade titt som tätt i regelrätta slagsmål med andra hundar. Silva var underbar och rolig och härlig men ”mycket”. Däremot verkar husse fortfarande väldigt förtjust i Noomi för han sa det med kärlek i rösten, och hon är ju så söt, man kan inte annat än älska henne.

Kvällens kurs var riktigt intressant. Även om jag förstås kunde det mesta teoretiska sen tidigare så är det ju alltid små delar eller vinklingar som man inte tänkt på förut. Vi pratade om inlärning (kvadranter mm) och hundars språk och sånt är alltid bra att upprepa och fräscha upp, samt att det kommer in nya vinklar när man får ”gammal” information men från ett nytt håll. Det är alltid roligt att höra andra hundägares tankar kring saker och ting också.

Nu väntar sängen och tyvärr hann jag inte med någon riktig hundträning idag eftersom jobb, ärenden och måste kom ivägen. Dock har jag en nybesiktad bil, Noomis papper om ägarregistrering är inskickade, vi har köpt lite virke till fler agilityhinder, lämnat skräp på återvinningen osv… Imorgon blir det spår med hela gänget och sen ska ett par hundar få följa med till brukshundsklubben på onsdagsträning. Känns som att det blir Noomi och Rotax och kanske nån till som får följa på kvällskvisten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s