Första vanliga hundträningen med alla åtta

Igår kväll åkte vi iväg till en av Bodens alla enorma grusplaner för hundträning ihop med en kompis och hennes söta lilla Papillon. Jag tog med hela gänget och det var kallt ute, blåsigt och lite ruggigt, vilket var ganska skönt eftersom det var svalt i bilen och vi slapp myggen.


Trolla

Noomi slocknade i sin lilla resebur på en gång och sov som en stock. Rossi och Silva fick varsitt hårt spår och båda två var lite virriga och hade mycket annat att tänka på tydligen. Nosen i backen en stund – och sen lite spaning. =/

Sen vaknade lilla Noomi och vi tog en liten promenad runt grusplanen. Grusplanen i sig var lite väl rolig för där fanns ju stenar att plocka upp, men det gick fint när vi började röra oss. Dock har jag helt glömt hur det är att gå i koppel med en sån pytteliten hund. Hon går gärna nära mig när vi promenerar och jag håller på att snubbla över henne vartannat steg… *s* Vi hann träna lite på att det är roligt att gå vid sidan med kontakt, och det verkar som att vi fått hem ett riktigt litet godismonster! Helt perfekt med andra ord!

Mintu och Nalle fick träna lite nostarget och intresset från deras sida var väl ganska svalt…det var precis lika roligt att titta på lilla Trolla.

Rotax, Kaela och Giela fick köra rallylydnad, men eftersom vi hade en ny störning så blev det enormt basic träning. Jättenyttigt – vi måste bli duktigare på att tajma ihop och träna med andra.

Även Rotax tyckte att störningen var väldigt intressant och vi fick gå ner på delmomentnivå för att kunna håll fokus, men man kan ändå inte bli annat än glad av hans härliga uppsyn.

Nyss hoppade Noomi upp i soffan själv för allra första gången. Orsaken var att jag hade en frukostmacka här uppe – mat är en stark motivator för lilla ”Nomnom” tydligen för hon har försökt i fler dagar men inte lyckats förrän nu. =) Ska bli så himla roligt att komma igång med riktig träning sen när hon blivit lite äldre och vårt samarbete kommit igång på riktigt.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s