Hundgårdsfixardag i solen

Idag har solen lyst starkt hela dagen och hundarna har solat och flåsat som bäst medan jag byggt vidare i hundgården. Nu är trallgolvet i mittersta hundgården 99% klart. Sista biten stämde inte med mina brädors bredd så det får lösas en annan dag. Hundarna fick även fram sin blå barnpool och Giela och Rossi plaskade glatt och svalkade tassarna. Den får de bara ha under uppsyn för den är tydligen väldigt rolig att tugga på om den får stå där för länge. Mintu var lika supersocial som vanligt och ville hela tiden hjälpa mig med mitt bygge genom att stå väldigt nära, gärna mellan mig och skruvdragaren…


Ska vi iväg nu?

På bilden ovanför står hundarna på det nya trallgolvet som täcker ”entrén” till den hundgården, detta är ingången som jag använder 99% av fallen eftersom den leder till både de andra hundgårdarna på ett smidigt sätt.

Just denna dag var det bara Nalle som skulle komma ut, han fick nämna följa med in till stan och promenera i ungefär 2 timmar med Veronica och Flinga. Trots att Nalle är ganska lättstressad och stark så är han ganska enkelt att ha i koppel och en trevlig promenadkompis.


Promenad längs Bodån inne i Boden

Söta Flinga äter ett foder som gjort henne väldigt hungrig och hennes matte pratade om att byta eftersom det inte kändes riktigt bra. Idag förstod jag verkligen vad hon menade – Flinga hittade ett bananskal och började tugga på det! Tokiga lilla hund! Då är man verkligen hungrig! Olika foder kan verkligen påverka en hund på väldigt många olika sätt.

Sen åkte jag själv till svärföräldrarna för att fira svärmor på mors dag och där väntade Akitan Rikki (vars namn jag aldrig lär mig att stava till…?). Han är ett riktigt charmtroll! God mat och gott fika och trevligt sällskap förstås!


Mat till mig?

Efter det lastade jag in hela hundhögen i bilen och åkte ut för att lägga hårda spår till alla hundar. Silva och Rossi har testat tidigare men inte någon annan. Dvs. de andra har bara gått delar av de vanliga spåren på hårt underlag när de passerat en väg eller liknande. Vi åkte till en stor grusparkering som sällan används och i dammigt grus gnuggade jag ut spåren med mina Foppatofflor. Jo jag glömde att byta till mer passande skor innan vi åkte.

Rotax fick testa först men han förstod ingenting alls. Han gick på spåret, över spåret, runt spåret, men hela tiden med huvudet i vädret och en massa prat i munnen. Silva fick ta hans spår istället och fixade det fint. Rotax fick testa igen på nästa spår men det gick lika illa det. =/ Kaela fick det spåret istället eftersom Rotax bara snurrat kring början.

Alla fattade i alla fall poängen (utom Rotax) och även om det inte var några superspår så kändes det som en helt OK start. Det märktes att en del hundar tyckte det var lite underligt först, ska vi spåra HÄR? Dock måste jag utarbeta ett bättre system. Nu lade jag två spår snett bakåt och körde sen fram bilen för att hitta nya ytor utan att behöva korsa de egna spåren flera gånger. Tur att parkeringen är gigantisk!


Mintu – fattade först ingenting men vips så satt nosen i backen!


Vår tur snart?

Slutligen fick Rotax en sista chans på ett kanske 20m långt rakt spår och vips så föll poletten ner! Han spårade som ett litet godståg så farten får vi jobba lite med MEN han förstod i alla fall att man kan spåra även på konstiga helt platta ställen.


Bra jobbat lille ”Skrotax” =)

Förutom snickrandet idag så tömde jag alla vindskydd på träull/halm/spån för att kunna skura ur dem ordentligt samt samlade ihop löv och andra skräp som samlats sen förra hösten efter att ha krattat ihop det i olika omgångar. Det börjar kännas lite stressigt för jag hade velat ha alla kojor urstädade och rena samt hundgårdarna i ”färdig” skick innan lilla valp flyttar in, men det kanske inte går. I veckan blir det tjänsteresa torsdag och fredag och sen på lördag – då blir det valphämtning! =) Det är inte så mycket jobb att fixa hundgårdarna klart, men ska man göra det ordentligt så tar det ändå lite tid och om kojorna ska skuras ur så måste det vara varmt så att de torkar snabbt och lätt. Dessutom ska ju hundarna aktiveras på kvällarna! Hundgårdarna är i helt OK skick nu men det känns bra att få dem helt ”klara” enligt mina planer.

Det var länge sen jag längtade så här otroligt mycket efter en valp, och på något konstigt sätt känns det bara 100% rätt. Jag skriver konstigt för jag brukar alltid känna mig lite osäker inför mina valpköp, lite nervös liksom, men det har ju alltid blivit jättebra än så länge och jag har aldrig ångrat mig eller ändrat mig. Nån slags ologisk nervositet helt enkelt. ”Är det verkligen klokt att skaffa en hund till”? ungefär? Kommer det att fungera?

Egentligen är det ju inte mina egna tankar utan kanske främst omgivningens. Även om folk vant sig vid att jag har många hundar nu så får man ju alltid frågan ”Varför?” när man säger att man vill ha en till. I slutänden måste man ju leva sitt liv som man vill och jag är så enormt glad över alla mina hundar, de ger mig så fantastiskt mycket och jag älskar varje dag med dem. Tänk om man lyssnat på alla ”tyckare” redan från början? Då hade det aldrig blivit något hundspann!

Den känner jag inte alls nu, det känns bara helt underbart och 100% rätt – trots att vi har lite pyssel kvar att lösa med valpvakt när jag ska börja jobba igen och trots att det är en helt annan hundtyp än de vi har nu. Efter fem års längtan blir det så underbart att ha en liten Cairn här hos oss igen och jag räknar dagarna och timmarns tills hon flyttar in. Vad hon sen ska heta…det vet vi inte riktigt ännu… =)

 

 

 

1 tanke på “Hundgårdsfixardag i solen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s