Myskväll i hundgårdarna

Rotax var billig nu ikväll! När jag kom ut till hundgårdarna pratade han och pratade och pratade och han slutade inte. När jag kom in i hundgårdarna för att börja städa pratade han vidare och till slut platsade jag honom på det vita vindskyddet för att kunna ha lite mer styrsel. Tänkte att han skulle få ligga där tills han var tyst och lugn. Rotax är ganska lättsam att styra rent fysiskt. Han låg snällt på kojan men pratade, pratade och pratade… Jag tror det tog tio minuter innan han slutade! Tok!


Grimascherar Rossi pga. Rotax ljud och prat?


Silva grävde lite i Mintu och Nalles hundgård. Försökte hon komma undan ljudet?


Nalle och Kaela


Nalle, Kaela och Rotax medan Rotax låg ”platsad” på kojtaket. Roligare att ha tråkigt om man har sällskap. Kaela slog honom i huvudet med tassen och ville leka, och det kanske inte riktigt hjälpte.

Till slut tystade Rotax. Så långdraget högljudd har han aldrig varit förr! Efter lite gos och mys förberedde jag korvsök och stängde undan hundarna i en egen hundgård medan jag gömde korvbitar på kluriga ställen. Tyvärr börjar ju hundarna kunna alla gömställen nu så det är svårt att vara nyskapande.


Hela gänget väntar på sökkommandot.Silva är lite extra redo…


Sööök!


Alla på en gång…

Silva och Nalle hoppar över balansgången/vindskyddet. Egentligen kan man ju fråga sig varför…det var nämligen fullt med godis även i hundgården de rusade igenom av bara farten…Men när frikommandot verkligen kommer så blir det verkligen som en explosion av hundar och då hinner de inte stanna så snabbt heller.


Lägg märke till Rotax tassar! Han måste ha gjort ett rejält skutt!


Gäller att hålla tassarna på rätt plats!

Rotax blev i alla fall ”normal” igen och alla sökte glatt och klättrade för att nå till de högt gömda korvarna. Sommarkvällar är faktiskt inte alls så tokiga. =) Hoppas verkligen att hans ihållande ljud bara var en tillfällighet…=/

Just ja. Imorgon blir det valpmys igen! =)

2 tankar på “Myskväll i hundgårdarna

  1. Jag har vart sugen ett tag på att börja köra spår med min ena Alaskan husky, men är lite orolig att hennes jaktinstinkt ska bli värre, vad tror du? Tänkte att jag frågar dig eftersom du har huskys för drag och varvar det med spår. Tänkte om du har märkt någon skillnad på jaktinstinkten?

    Härlig blogg! Har följt den ett tag 🙂

  2. Hej! Kul att du gillar bloggen! Jag tror inte att jaktinstinkten blir värre av att spåra, speciellt inte personspår. En del menar att det skulle bli värre av viltspår men det vettitusan… Jag tänker att det kanske snarare blir en aktivitet man kan kontrollera och göra tillsammans? Att spåra blir något normalt som man gör ihop och man får på ett naturligt sätt lära hunden att släppa klöven, lämna spåret osv. Det blir kanske inte lika ”WOW” utan mer en del av arbetet. En del reagerar ju rätt starkt på blod, själv kör jag oftast utan eftersom det är enkelt, vet dock inte om det påverkar jaktlusten heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s