Bollträningspremiär

Kvällen tog en annorlunda vändning. Det blev ingen disk och hundarna kom aldrig in. Istället har jag varit ute med dem och fixat i hundgårdarna och tränat lite. Det ”underjordiska fängelset” i den äldsta hundgården skjuter alltid uppåt lite av tjälen varje år, och nu kom jag på att det verkligen inte behövs mellan hundgårdarna där vi har trallgolv på båda sidorna, så jag försökte pillra upp så många järnbitar som möjligt för att återställa det tjälen saboterat.

I varje hål hade vi tidigare en järnbit p ca 40 cm nedslagen, dvs. den som ville gräva sig ut fick gräva väldigt djupt. De har suttit där i snart 7 år och ännu har ingen försökt gräva sig ut eller in. Att plocka upp dem var dock lite pillrigt minst sagt… men det gick ändå oväntat bra.

Sen plockade vi fram kvällens aktivitet – bollen! Jag tränade själv bollcore med den tidigare men sen dess har den mest legat och skräpat. Jag har länge varit sugen på att testa med hundarna och nu var det dags! Husse lekte med bollen utanför hundgårdarna först och Rotax var smått hysterisk och ville till varje pris komma åt bollen och DÖDA den! En stor leksak – bara till honom! Det kändes…lovande…

Alla hundarna skötte sig riktigt fint och alla utom Giela lyckades ganska snabbt stå med alla fyra tassarna på bollen helt själva. Med gott om korv och ett stadigt tag kring bollen med mina ben, så blev det snabbt en populär aktivitet. Får man nog mycket korv (eller rättare sagt, slicka på mattes knutna hand så att man hela tiden får i sig korvsmak och en korvbit ibland) så är ju potentiellt läskiga saker inte alls så läskiga längre.

Vi började med att bara sätta upp framtassarna och gick sen över till hela kroppen. Det gick faktiskt oväntat snabbt och det skakiga och ojämna underlaget bekom ingen av dem. Giela fick bara köra med frambenen eftersom hon kan bli lite överivrig när man gör sånt här och skutta och hoppa lite hur som helst. Vill inte att hon ska ramla eller skada ryggen på något sätt och hon vet inte alltid sitt eget bästa, vår lilla tant. Hon kan lika gärna kasta sig rakt upp utan att ha en färdig plan för hur hon ska landa.

Rotax var sist ut. Jag var ganska säker på att han skulle försöka mörda bollen och tänkte att jag i alla fall ville att alla andra skulle ha fått prova först, ifall han lyckades med sitt mord. Istället var han ivrig och korvsugen och lät bollen användas till att sätta tassarna på – enbart! Skönt!

Ska försöka lägga in ett pass på bollen varje vecka för alla hundar, men jag funderar på att söka efter en större boll eftersom det var lite svårt att rymmas med alla tassar på min lilla. Dessutom måste vi lära oss mer om hur man ska träna och hur länge. Idag handlade det ju mest om att bekanta oss med bollen och göra den positiv och rolig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s