Mintu har blivit ett matvrak!

Senaste veckan har jag hört att någon morrat till kring maten och när jag tittat dit har Mintu stått vid sin skål och Nalle just bredvid. Ovanligt men inget jag direkt tänkt vidare på eftersom morrningarna inte låtit så allvarliga och situationen hållit sig lugn. Idag fick jag dock se med egna ögon vad som faktiskt hände, för jag gissar att det är precis detta som hänt även tidigare – Mintu åt snabbt upp sin mat och körde sen resolut ner huvudet i Nalles mat och knuffade bort honom. Nalle morrade till men släppte ändå maten till sin kompis…

Denna gång  blev dock Mintu tagen på bar gärning och åkte illa kvick däirfrån. Att stjäla mat som någon annan fortfarande äter är INTE ok! Tidigare har ingen av mina hundar haft den vanan, nja Kaela är väl närmast men hon kommer snarande smygande och plockar sånt som trillar utanför, och jag gissar att det är kastreringen som förvandlat Mintu till lite mer ”matvrak”. Blir att hålla lite extra koll några dagar framåt för om jag känner Mintu rätt så tänker han inte låta den här kunskapen förgås utan att testa ett par gånger till.

I övrigt är det blött och lite lerigt på vissa ställen, högljutt och energifyllt bland många av hundarna, blött och snöigt i skogen och sand och grus överallt. När det regnar dessutom så kan det inte hjälpas – jag saknar vintern! Torrt och rent överallt och aldrig (i stort sett) flytande vatten som kommer ramlande uppifrån. I en mer realistisk tanke längtar jag tills hundgårdarna blivit helt snö och isfria tillsammans med resten av tomten, skogen börjar torka upp och hundarna kommer in i sommarlunken och slipper gå runt med överskottsenergi efter en vinter som tog slut väldigt abrupt. Nåja, den tiden närmar sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s